0530 708 54 54
0530 708 54 54
05 Temmuz 2021 Pazartesi 08:30:00 - Güncelleme:05 Temmuz 2021 Pazartesi 08:30:00

Oyuncak sayısı arttıkça hayal dünyası küçülüyor

Kutular dolusu çizgi film karakterleri, figürler, pilli elektrikli ve kumanda edilebilen çeşit çeşit oyuncaklar evlerde yığın halindeler. Çocukların vakit geçirmesi için ebeveynlerin aldığı oyuncakların sayısı arttıkça çocukların hayal gücü, oyun kurma yeteneği etkileniyor.

Kutular dolusu çizgi film karakterleri, figürler, pilli elektrikli ve kumanda edilebilen çeşit çeşit oyuncaklar evlerde yığın halindeler. Çocukların vakit geçirmesi için ebeveynlerin aldığı oyuncakların sayısı arttıkça çocukların hayal gücü, oyun kurma yeteneği etkileniyor. Ailelerin çocukları mutlu etmek isterken gelişimlerini olumsuz etkilediklerini belirten Dr. Hale Kahyaoğlu Çakmakcı, "Mağazalardan yapacağınız pahalı alışverişler yerine evinizde kullanabileceğiniz bir tencere, kapak, piknik bardakları, boş yumurta kutuları, kibrit çöpleri gibi birçok malzeme ile çocuklarla oynayarak vakit geçirebilirsiniz. Oyuncak çokken çocuklar sadece oyuncaklara bakıp değiştirmekle uğraşırlarken, oyuncak azken çocuklar hem oyuncağı birbiriyle paylaşıyor hem de oyun içerisinde birbirleriyle konuşmaya başlıyorlar" ifadelerini kullandı.

Etiketler : çizgi film karakterleri figürler Çocuklar hayal gücü Hale Kahyaoğlu Çakmakcı
6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanan aydınlatma metnimizi okumak için buraya, mevzuata uygun çerez politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya, gizlilik politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya tıklayabilirsiniz.
closeX