0530 708 54 54
0530 708 54 54
06 Kasım 2023 Pazartesi 14:50:00 - Güncelleme:06 Kasım 2023 Pazartesi 14:50:00

Lygos Clinic “Türkiye sağlık turizminde neden başarılı?”

Lygos Clinic kurucusu Sinan Özer, Türkiye'nin sağlık turizminin gözde ülkelerden biri haline gelmesinin sadece coğrafi konumuyla açıklanamayacak kadar büyük bir başarı olduğunu ifade ediyor.

Lygos Clinic kurucusu Sinan Özer, Türkiye'nin son yıllarda sağlık turizminin gözde ülkelerden biri haline gelmesinin sadece coğrafi konumuyla açıklanamayacak kadar büyük bir başarı olduğunu ifade ediyor. Özer'e göre, Türkiye'nin sağlık turizmindeki bu büyük başarısının ardında, alanında yetişmiş uzmanlar ve sağlık teknolojilerine erken adaptasyon gibi kritik faktörler yer alıyor.

Özellikle son on yılda Türkiye, sağlık turizminin merkezlerinden biri haline geldi. Lygos Clinic Kurucusu Sinan Özer, Türkiye'nin bu alandaki büyük başarısını değerlendirirken, "Türkiye, dünya haritasında merkezi bir konumda yer almasının avantajını kullanıyor. Ortadoğu, Avrupa, Asya ve Afrika gibi dört kıtaya yakın bir konumda olmak, sağlık turistleri için ulaşım açısından oldukça cazip bir seçenek sunuyor" diyor.

Ancak Özer, Türkiye'nin sağlık turizmindeki başarısını sadece coğrafi konumuyla açıklamanın yetersiz olduğunu belirtiyor. Özer'in ifadesine göre, Türkiye'nin sağlık turizminde bu kadar büyük bir başarı elde etmesinin temel nedeni, alanında yetişmiş uzmanlara sahip olması ve sağlık teknolojilerini en erken benimseyen ülkelerden biri olması. Türkiye, sağlık turizminde son teknolojilere yatırım yaparak, dünyanın en modern sağlık tesislerinden bazılarına ev sahipliği yapıyor. Özellikle İstanbul gibi büyük şehirlerdeki hastaneler, uluslararası standartlarda hizmet sunuyor ve son teknolojiyi kullanıyor.

Özer açıklamalarında "Türkiye'deki sağlık sektörünün büyüklüğü ve çeşitliliği de sağlık turistleri için bir cazibe merkezi haline getiriyor. Türkiye, kalp cerrahisinden plastik cerrahiye, göz ameliyatlarından diş tedavisine kadar birçok farklı sağlık hizmetini sunabilen geniş bir sağlık altyapısına sahip." İfadelerini kullanıyor.

Türkiye'nin sağlık turizmindeki yükselen başarısı sadece coğrafi avantajlarından değil, aynı zamanda alanında yetişmiş uzmanlara ve en son sağlık teknolojilerine erken adaptasyona olan bağlıdır. Türkiye, sağlık turistleri için birinci sınıf bir merkez olmaya devam ediyor ve bu trendin gelecekte daha da artması bekleniyor.

Etiketler : lygos clinic sinan özer sağlık turizmi
6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanan aydınlatma metnimizi okumak için buraya, mevzuata uygun çerez politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya, gizlilik politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya tıklayabilirsiniz.
closeX