0530 708 54 54
0530 708 54 54
18 Temmuz 2021 Pazar 09:30:00 - Güncelleme:18 Temmuz 2021 Pazar 09:30:00

Astımın doğal ilacı: kekik çayı

Akciğerleri temizleyen kekik çayı, bronş kanallarındaki iltihabı azaltıyor. Kronik astım hastalarının rahat nefes almasını sağlıyor.

Akciğerleri temizleyen kekik çayı, bronş kanallarındaki iltihabı azaltıyor. Kronik astım hastalarının rahat nefes almasını sağlıyor. Bitkisel tedavi uzmanları tarafından, kronik astım hastalarının günde 2-3 fincan kekik çayı içmesi öneriliyor. Kış hastalıklarına özellikle boğaz ağrısı ve öksürüğe fayda sağlaması kekik çayının faydaları arasındadır. Soğuk algınlığı gibi kış hastalıklarının yanı sıra balgam söktürücü özelliği de vardır.

Bitkisel tedavi uzmanları kekik çayının diğer faydalarını şu şekilde sıralıyor: Bağışıklık sistemini güçlendirir, hastalıklara karşı koruma sağlar. Antioksidan ve idrarda akışkanlığı arttırıcı özelliği vardır. İdrar söktürücüdür. Ağız kokusunu giderir. Mideyi rahatlatır. Sinir sistemine fayda sağlar. Burkulmalar, romatizma, kas ağrılarına iyi gelmesi de kekik çayının faydaları arasındadır. Kolesterolü düşürücü etkisi de vardır.

ÇAY TARİFİ

Öncelikle 2 bardak su kaynatın. Kaynadıktan sonra suyu ocaktan alın. Suyun içine 1 yemek kaşığı taze ya da kurutulmuş kekik ekleyin. 15 dakika kekik çayının demlenmesi için bekledikten sonra çayı süzerek içebilirsiniz.

Etiketler : Astımın doğal ilacı kekik çayı 2-3 fincan kekik çayı Kış hastalıklar
6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanan aydınlatma metnimizi okumak için buraya, mevzuata uygun çerez politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya, gizlilik politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya tıklayabilirsiniz.
closeX