0530 708 54 54
0530 708 54 54
13 Aralık 2018 Perşembe 08:00:00 - Güncelleme:13 Aralık 2018 Perşembe 08:00:00

Türkiye şehidine ağladı

Makamında uğradığı hain saldırı sonucu şehit olan Rize İl Emniyet Müdürü Altuğ Verdi'nin cenaze töreninde gözyaşları sel oldu. Şehit Verdi'yi, memleketi Mersin'de son yolculuğuna binler uğurladı.

Makamında tayin isteği reddedildiği gerekçesiyle trafik polisinin silahlı saldırısı sonucu şehit olan İl Emniyet Müdürü Altuğ Verdi için Rize Valiliği önünde tören düzenlendi. Altuğ Verdi'nin Türk bayrağına sarılı naaşı, Sahil Camii morgundan alınarak, polis araçlarının konvoyu eşliğinde Rize Valiliği önüne getirildi. Törene, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Rize Valisi Kemal Çeber, Emniyet Genel Müdürü Celal Uzunkaya, askeri erkân, polis ve vatandaşlar katıldı. Şehit Verdi'nin babası, annesiyle eşi ve 15 yaşındaki kızına taziyelerde bulunuldu. 

ŞEHİT OLMAK İSTEDİĞİNİ SÖYLEMİŞ 

Törende Verdi'nin özgeçmişi okunarak dua edildi, helallik istendi. Rize Valisi Kemal Çeber de, “Kalleşliğin, hainliğin nereden geleceğini bilemiyorsunuz. En yakınınız, insanlık gösterdiğiniz insan geliyor ve sizi şehit ediyor. Ama bizi ayakta tutan imanımızdır” dedi. Şehidin 15 yaşındaki kızı İrem Almira Verdi, babasının “Benim her an şehit olma ihtimalim var. Siz bir şehit ailesi ve evladı olarak her zaman dik durun” tavsiyesinde bulunduğunu, kendisinin de onun tavsiyesine uyarak, bir şehit evladı olarak dik duracağını söylediği öğrenildi. 

MEMLEKETİNDE ACI TÖREN

Yağmur altındaki törende, konuşmalar ve saygı duruşunun ardından, şehidin Türk bayrağına sarılı tabutu nakil aracına taşındı. Cenaze Altuğ Verdi'nin memleketi Mersin'e götürüldü. Buradaki törene Verdi'nin bir dönem yakın korumalığını yaptığı TBMM Başkanı Binali Yıldırım da katıldı. Yıldırım gözyaşlarına hakim olamadı. Kılınan cenaze namazı sonrası emniyet müdürü, Akbelen Şehitliği'nde toprağa verildi.

SON SÖZÜ 'YAPMA' OLMUŞ 

Silahlı saldırının ayrıntıları da ortaya çıktı. Saldırgan, önce Personel Şube Müdürü Ercan Polat'a ateş etti, daha sonra Verdi'nin başına tabanca dayadı. Verdi “Yapma” dedi ancak saldırgan, silahı ateşledi. Odaya giren koruma polisi Yiğit Can Köksal, ateş ederek kendisini de yaralayan saldırganı etkisiz hale getirdi. 

Hain böyle götürüldü 

İlk ifadesinde ” Ben ne yaptım diyen” İsmail Hakkı Sarıcaoğlu, tedavi gördüğü hastaneden geniş güvenlik önlemleri altında sorgusu için Rize Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü. Vatandaşlar, yoğun güvenlik önlemleriyle hastaneden çıkarılan zanlıya 'Hain' diyerek tepki gösterdi. 

Etiketler :
6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanan aydınlatma metnimizi okumak için buraya, mevzuata uygun çerez politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya, gizlilik politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya tıklayabilirsiniz.
closeX