Sanayinin gözbebeği motor ustası
Yayın Tarihi: 22 Ağustos 2024 Perşembe 22:23:00
Güncelleme Tarihi: 22 Ağustos 2024 Perşembe 22:23:00
Burdur'un Bucak ilçesinde yaşayan 17 yaşındaki Edanur Gönen küçüklükten beri arabalara duyduğu ilgiyi mesleğe çevirdi, ailesinin ve ustasının desteğiyle Burdur'un tek kadın oto tamir ustası oldu.
Okuldan vakit bulduğu zamanlarda sanayide çalışan Edanur çalışkanlığı ile "erkek işi" diyenlerin ön yargısını kırdı.

Bir buçuk sene önce başladığı bu işte bir çok ön yargıyla karşılaşan ve "erkek işi olan tamirci de kızın ne işi var?" sözleriyle sürekli karşılaşan Edanur, ailesinin ve ustasının desteğiyle bu ön yargıları kırarak müşterilerin ve diğer sanayi esnafının takdirini kazandı.

Yaşıtları gibi ojeli eller yerine sanayide motor yağlı elleri seçen Edanur Gönen, "Ben bu işe bir buçuk sene önce başladım. Babam arabamızı buraya tamire getirirdi. Ben de çocukluğumdan beri arabalara ilgim olduğu için onunla birlikte geldiğimde bu işe heves ettim ve babama söyledim. O da beni kırmadı ve burada işe başlamama izin verdi. Boş zamanlarımda sürekli sanayiye geliyorum çalışmaya. Ustam Mehmet abim de sağ olsun çok yardımcı oluyor. Onun sayesinde birçok şey öğrendim. Şu anda tamire gelen arabaların disklerini sökebiliyorum, amortisör sökebiliyorum, alt merkez salıncak, Z rot, egzoz, balata değişimi, yağ bakımı bir çok farklı işi yapabiliyorum" dedi.


















