0530 708 54 54
0530 708 54 54
19 Mart 2022 Cumartesi 20:30:00 - Güncelleme:19 Mart 2022 Cumartesi 20:30:00

İlk ders: Saygı

Bartın'da aile içi şiddetin önlenmesine yönelik düğmeye basan yetkililer şiddet eğilimli erkekler için terapi başlattı. Psikolog ve psikiyatristlerin katılımıyla gerçekleşen derslerde kişiler, ‘sağlıklı ve saygılı davranışa' yönlendiriliyor.

AÇILAN AİLE İÇİ DAVALAR TAKİP EDİLİYOR

Bartın'da Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü ile Bartın Üniversitesi işbirliğiyle "Sağlıklı ve Saygılı İlişkiler Programı" aile içi şiddetin azalması için eğitimler veriliyor. Şiddet eğilimli erkeklerin 'sağlıklı ve saygılı davranış'a yönlendirilmesi hedeflenen grup çalışmalarına 6 hafta önce başlandı. Diğer illerde de hayata geçirilmesi beklenen projede, şiddet uygulayan kişilere aile mahkemeleri aracılığıyla ulaşılarak terapiye davet ediliyor.

SORUNU HALININ ALTINA SÜPÜRMEMELİ

Şiddet uygulayan erkeklere, öfke kontrolü, iletişim becericisi gibi pek çok modülden oluşan program uygulanıyor. Bu sayede şiddet eğilimlerinin yok olması hedefleniyor. Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Deniz Yılmaz "Sorunu halının altına süpürmeden şiddet göreni rehabilite ediyoruz ama bir daha şiddet olayları olmasın diye faillerle de bir araya geliyoruz. Bakanlığımızın onayıyla belki de ülkede ilk kez olacak şekilde faille çalışıyoruz" dedi.

Etiketler : şiddet terapi saygı
6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanan aydınlatma metnimizi okumak için buraya, mevzuata uygun çerez politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya, gizlilik politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya tıklayabilirsiniz.
closeX