0530 708 54 54
0530 708 54 54
07 Aralık 2021 Salı 19:00:00 - Güncelleme:07 Aralık 2021 Salı 19:00:00

İki tekerli sergiler

26 yaşındaki Berkay ‘Sürülebilir sergi' adını verdiği proje için kağıt toplayıcılarının önce fotoğrafını çekti, sonra da o portreleri çuvala çizdi.

Şimdi geri dönüşüm sektörünün isimsiz işçileri onun eserlerini sokak sokak gezdiriyor.

SOKAĞIN YÜZLERİ PROJESİ

Hacettepe Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Heykel Bölümü mezunu Berkay Kahvecioğlu, toplumsal farkındalık yaratmak için bir yıl önce 'Sokağın Yüzleri' projesini başlattı. 26 yaşındaki sanatçı, sokaklardan kağıt toplayan işçilerin çektikleri iki tekerlekli arabalarını, devasa çuvallarına çizdiği portreleriyle kişiselleştiriyor. Kentin arka sokaklarında her an karşınıza çıkacak "Sürülebilir Sergi" modelinin öncülüğünü yapıyor.

HER YERDE GÖRÜLEBİLİR

Berkay Kahvecioğlu, Kağıt dolu jüt çuvallara ilk portresini bir yıl önce Fikirtepe'de yapmış. "Atık kağıt toplayıcısının, İstanbul'un geçtiği her sokağında yeniden açılan bir sergi fikri gibi doğdu. Önce arabanın sahibinin bir fotoğrafını çekiyorum. Sonra da o fotoğrafa bakarak portreyi çuvalın görünen yüzüne çiziyorum" diyor. Projeyi, Sürdürülebilir" ve "Sürülebilir" diye tanımlıyor. Kağıt toplayıcıları da gördükleri ilgiden memnun.

Etiketler : berkay kahvecioğlu hacettepe üniversitesi heykel
6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanan aydınlatma metnimizi okumak için buraya, mevzuata uygun çerez politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya, gizlilik politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya tıklayabilirsiniz.
closeX