0530 708 54 54
0530 708 54 54

Bakan Soylu'dan flaş açıklama: Her türlü senaryomuz hazır

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu CNN Türk'te Ahmet Hakan ile Tarafsız Bölge programında şehirlerarası seyahat yasağı ve izolasyona yönelik tedbirler konusunda önemli açıklamalar yaptı.

Koronavirüsle mücadelede yaptıkları çalışmaları 4 ana eksende yürüttüklerini ifade eden Soylu, "Kamu düzenin ayakta tutmak bizim açımızdan en önemli süreçtendir. İkincisi sağlık sisteminin ayakta kalması salgının bulaşıcı ve onun oluşturacağı hastaların ve sağlık sisteminin neredeyse işleyemez haline getirmemesini temin etmek. Üçüncüsü belirsiz bir sürecin gıda tedarik zincirlerinin devam etmesi esastır ve dördüncüsü sosyal mesafe ve sosyal izolasyonun sağlanmasını sağlamaktır." dedi.

Seyahat kısıtı ile ilgili olarak vatandaşlara mesajlarının çok net olduğunu ifade eden ve "Şehirlerden şehirlere gitmeyin" diyen Bakan Soylu sözlerine şöyle devam etti:

"81 ilin giriş ve çıkışındaki denetimleri sıklaştırdık. Şehirlerden şehirlere gitmeyin bunu daha da zorlaştıracağız.Taşınma halinin son bulması gerektiği bir dönemdeyiz. Bu özel dönemde yer değiştirmememiz lazım. Esas itibariyle biz fiili bir zorluk çıkarmaya çalışıyoruz bunu çok net ifade ediyorum. Kendi şehirleri dışına çıkmaların istemiyoruz. Bunun için tüm özel araçlarda kontrol yapıyoruz. Biz özel araçların il dışına çıkmaların arzu etmiyoruz. Daha fazla zorlaştıracağız."

Otobüs yolculuğunun yüzde 99 azaldığını, uçak yolculuklarının da günlük birkaç sefere düştüğünü belirten Soylu, "Şu ana kadar gelen otobüs ile uçak talebi 100 bin. Bunun hepsine cevaz veremeyiz, vermemiz de imkansız. 4 vilayetimizde karantina tedbiri uyguluyoruz. Valilerimize bu karantina tedbirinin mümkün olduğunca görüldüğü yerde artırılması talimatını verdim." diye konuştu.

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanan aydınlatma metnimizi okumak için buraya, mevzuata uygun çerez politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya, gizlilik politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya tıklayabilirsiniz.
closeX