0530 708 54 54
0530 708 54 54
24 Temmuz 2021 Cumartesi 07:19:00 - Güncelleme:24 Temmuz 2021 Cumartesi 07:25:00

Ses kısıklığının 2 hafta sürmesi tehlike işareti

Prof. Dr. Tolga Kandoğan, Çoğunlukla kısa sürede düzelen ses kısıklığının bazı durumlarda dikkate alınması gerektiğini belirtti.

Prof. Dr. Tolga Kandoğan, "Ses kısıklığı eğer 2 ile 3 haftadır sürüyorsa gırtlak, yutak, yemek borusu kanseri gibi hızla tedaviye başlanması gereken bazı hastalıkların habercisi olabilir" dedi. Kandoğan, "En sık görülen haliyle ses kısıklığı sıklıkla geçirilen üst solunum yolu enfeksiyonu bulgularına eşlik eder. Kişi boğaz ağrısı, burun tıkanıklığı, halsizlik gibi yakınmalarına ek olarak ses kısıklığı da yaşayabilir ve bu yakınması diğer bulgularla beraber kısa sürede geçer. Ancak hastada ses kısıklığı yakınması uzun sürüyor ise bu durumda hastanın gırtlağının mutlaka bir KBB hekimi tarafından endoskop ile görüntülenmesi, değerlendirilmesi gerekir. Çünkü bu uzamış ses kısıklığının altında yatan ciddi bir takım sağlık sorunları olabilir ve bu sorunun erken zaman da yakalanması, uygun tedaviye başlanması hastanın tedavi şansını ciddi manada arttırır" diye konuştu.

Etiketler : ses kısıklığı kanser sağlık haberleri
6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanan aydınlatma metnimizi okumak için buraya, mevzuata uygun çerez politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya, gizlilik politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya tıklayabilirsiniz.
closeX