0530 708 54 54
0530 708 54 54
10 Ağustos 2021 Salı 08:30:00 - Güncelleme:10 Ağustos 2021 Salı 08:30:00

Şeker hastaları çaşır suyu içsin

Vücudun şeker metabolizmasında olumlu etki sağlayan 'çaşır otu' diyabetlilere ilaç oluyor.

Vücudun şeker metabolizmasında olumlu etki sağlayan 'çaşır otu' diyabetlilere ilaç oluyor.

Bitkisel tedavi uzmanları, "Çaşır bitkisinin iştah açıcıdır ve şeker hastaları da genellikle çaşır bitkisinin suyunu ve bitkisini kullanırlar. İştah açıcıdır, bağırsakları çalıştırır. En önemlisi de vücudun şeker metabolizmasında önemli rol oynar" diyor.

Bilimsel kaynaklara göre çaşır; uyarıcı ve gaz söktürücü etkilerinden dolayı anason meyvesi yerine kullanılıyor. Kökün kimyasal yapısında bulunan gummi-resinanın bağırsaklardan kurt düşürücü etkisi tespit edildi. Hayvan yaralarında oluşan kurtları öldürmek için de toz halinde yaraların üzerine konulduğu, bu bitkilerden izole edilen kumarinlerin birçoğunun kalp adalelerini kuvvetlendirdiği ve kalp çevresindeki damarlarda daralma ya da tıkanmayı önlediği saptandı. Ayrıca antitümör, antibakteriyel ve antifungal etkisinin varlığı da tespit edildi.

Ek alanı

Etiketler : şeker metabolizması çaşır otu diyabetliler antitümör antibakteriye
6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanan aydınlatma metnimizi okumak için buraya, mevzuata uygun çerez politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya, gizlilik politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya tıklayabilirsiniz.
closeX