0530 708 54 54
0530 708 54 54
04 Ekim 2018 Perşembe 00:00:00 - Güncelleme:04 Ekim 2018 Perşembe 00:00:00

Sandalos sakızı nefes açıyor

Havanda dövülerek toz haline getirilip suya ya da sirkeye katılarak tüketilen sandalos sakızı nefes darlığı ve göğüs ağrısına çare oluyor.

Nefes darlığı, kişinin efor sırasında zorlanma veya daha fazla hava ihtiyacı duyması şeklinde tanımlanır. Fiziksel etkinliklerimizi kısıtlayan nefes darlığı, yaşam kalitesini olumsuz yönde etkiler. Bu yüzden önemsenmeyen bu rahatsızlık, zamanla daha ciddi sorunlar doğurabilir. 

Mide ağrısını geçirir

Nefes darlığının bitkisel ilacı olarak 'sandalos sakızı' öneriliyor. Görünüm olarak limon tuzuna benzeyen sandaloz sakızı, Kuzey Afrika’da yetişen ağaçtan elde edilir. Normal yapısı itibarıyle sert ve kırılgan olan bu sakızı, güneşe maruz kaldığında yumuşak bir dokuya dönüşür. Düzenli tüketildiğinde etkili olan sandalos sakızı nefes darlığı, mide ağrıları ve göğüs ağrısında tedavi amacıyla kullanılır. Bitkisel tedavi uzmanları nefes darlığı dışında bu bitkinin, kalp sağlığı, kolesterol, tansiyon ve romatizma ağrıları için de etkili olduğunu dile getiriyor. Tansiyon rahatsızlığı olanların rahatlıkla faydalanabileceği sandaloz sakızı tansiyonu dengeleyerek yüksek ve düşük tansiyonu düzenleyici unsur olarak görev alıyor. Kolesterol düşürücü etki yaratmasıyla tedavi edici özelliğe sahiptir. Bağırsak sisteminde bağırsakların düzenli çalışarak emilimini hızlandırması besinlerin sindirimi konusunda bağırsaklarda gelişen ayrıştırmaya destek sağlamaktadır. 

Çatlakları önlüyor

Kalp çarpıntısı olarak hissedilen rahatsızlıklara iyi geldiği belirtilmektedir. İshal tedavisinde kullanılır. Diş ağrılarında ve diş eti rahatsızlıklarında. Cilt çatlaklarına karşı onarıcı etki göstermektedir. Fıtık rahatsızlıklarında çözüm olarak kullanılırken gevşeyen kasları sıkılaştırma konusunda da etkili olmaktadır. 

Nasıl kullanılır?

Fındık tanesi büyüklüğünde sandalosu havanda ezip toz haline getirin ya da ağzınızda çiğneyebilirsiniz, kum gibi olur. Her sabah aç karnına bu tozu yutup hemen ardından bir bardak sıcağa yakın ılık suya bir yemek kaşığı elma sirkesi katıp için.  

Etiketler :
6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanan aydınlatma metnimizi okumak için buraya, mevzuata uygun çerez politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya, gizlilik politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya tıklayabilirsiniz.
closeX