0530 708 54 54
0530 708 54 54
08 Kasım 2022 Salı 16:54:00 - Güncelleme:08 Kasım 2022 Salı 16:54:00

Sağlık Bakanı Koca: Birinci basamak ve eczacılar olmak üzere herkes teşvik alacak

Kaynak: TRT Haber

ABONE OL

Koronavirüs vakalarının aralık ayında artabileceğini belirten Sağlık Bakanı Koca, riskli kişilerin kalabalık ortamda maske takması gerektiğini dile getirdi. Koca, sağlık çalışanlarına teşvik ödemesiyle ilgili ise "Birinci basamak ve eczacılar olmak üzere herkes teşvik alacak" dedi.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde (TBMM) Parlamento muhabirlerinin sorularını yanıtladı.

Bakan Koca, Koronavirüs ile ilgili olarak "Aralık ayında artış olabilir. Tedbiri elden bırakmadan aşıların olunması gerekiyor. Riskli kişiler kalabalık ortamda maske takmalı" sözlerini kullandı.

Koca, sağlık çalışanlarına teşvik ödemesiyle ilgili soruya, "Birinci basamak ve eczacılar olmak üzere herkes teşvik alacak" diye cevap verdi.

"ÖZEL HASTANELERİN MUAYENELER ÜZERİNDEN SİSTEMİ DELMESİNE İZİN VERMEYECEĞİZ"

Bakan Koca, hekimlerin özel hastanelerde (muayene hekimlerinin) ameliyat yapmasının kısıtlandığı iddiasına ilişkin ise, "Muayenehanelerle ilgili şu anda bir çalışma yok. Ama özel hastanelerin muayeneler üzerinden sistemi delmesine izin vermeyeceğiz" dedi.

Etiketler : sağlık bakanı fahrettin koca sağlık çalışanları teşvik ödemesi
6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanan aydınlatma metnimizi okumak için buraya, mevzuata uygun çerez politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya, gizlilik politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya tıklayabilirsiniz.
closeX