0530 708 54 54
0530 708 54 54
10 Aralık 2018 Pazartesi 08:00:00 - Güncelleme:10 Aralık 2018 Pazartesi 08:00:00

Patates suyu tansiyonu dengeler

Çiğ patatesin suyunu düzenli olarak tüketmek, tansiyonun dengelenmesini sağlıyor. Kalp krizi riskini azaltıyor.

Yüzde 20 oranında karbonhidratla yüzde 80 oranında su içeren patatesin içeriğinde demir, manganez, bakır, sodyum ve kalsiyum minerallerinin yanı sıra B6, B1, B, P, K ve C vitaminlerini bulunur. Patates soflarımızda yemeklerin içinde, haşlanmış veya kızartma olarak, hamur işlerinde kullanılır. 

MİDEYİ RAHATLATIR

Bitkisel tedavi uzmanları çiğ patatesin suyunun içilmesini öneriyor. Özellikle sabahları aç karnına tüketildiğinde çiğ patatesin suyunun sayısız faydası var. İşte sabahları aç karnına patates suyu içmenin yararları:

İltihapları kurutarak eklemlerdeki ağrıyı azaltır. Özellikle bel ve sırt eklemlerindeki ağrıların giderilmesinde oldukça etkilidir.

Kabızlık, mide yanması, şişkinlik gibi sindirim sistemi problemlerinin giderilmesine yardımcı olur. Bu problemlerin meydana gelmesine engel olur. Ayrıca asitli içeceklerin tüketilmesi dolayısıyla ortaya çıkan reflü probleminin çözümü için de çiğ patates suyundan faydalanılması mümkündür. Öte yandan bağırsak hareketlerini düzenleyerek ishali de kestiği söylenebilir.

Vücudu toksinlerden arındırır. İçeriğinde bulunan antioksidanlar sayesinde karaciğerdeki safranın temizlenmesine yardımcı olur. 

Hazmı Kolaylaştırır

Bunun yanı sıra kalınbağırsak ve böbreklerde bulunan atıkların dışarı atımını da kolaylaştırır. Tüm bunlara ilaveten idrar yolunda ve böbreklerde taş oluşumunu önler.

Yüksek tansiyonu düzene sokar. Yüksek miktarda potasyum içeren çiğ patates suyu, bu içeriği sayesinde yüksek tansiyon problemine iyi gelir. Değerlerin normal aralığa dönmesini sağlar, bu sayede olası kalp hastalıklarının riskini azaltır.

Gut hastalığını önler. Her gün düzenli olarak 2 bardak kadar içilen çiğ patates suyu, eklemlerde birikmiş olan ürik asidin kristallerinden vücudu arındırır.

Etiketler :
6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanan aydınlatma metnimizi okumak için buraya, mevzuata uygun çerez politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya, gizlilik politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya tıklayabilirsiniz.
closeX