0530 708 54 54
0530 708 54 54
16 Haziran 2021 Çarşamba 09:00:00 - Güncelleme:16 Haziran 2021 Çarşamba 09:00:00

Parkinson hastaları bakla yerken dikkat!

Deneysel çalışmalar, bakla tüketiminin meme kanserine karşı etkili olduğunu gösterirken uzmanlar Parkinson hastalarını uyardı.

Deneysel çalışmalar, bakla tüketiminin meme kanserine karşı etkili olduğunu gösterirken uzmanlar Parkinson hastalarını uyardı. Uzman Diyetisyen Dilek Sivri, "Zengin bitkisel protein yapısıyla bakla, lif, folik asit, K vitamini ve potasyum deposudur. Ayrıca içeriğindeki izoflavonun meme kanseri gibi bazı kanser türlerine karşı etkili olduğuna dair bilgiler bulunmaktadır" dedi. Bazı bireylerin bakla tüketirken daha dikkatli olması gerekirken bazılarının uzak durması gerektiğinin altını çizen Sivri şu ifadeleri kullandı: "Taze baklada dopamin öncüsü L-Dopa bulunur. Bakla tüketimiyle beyinde dopamin salgısı artmaktadır. Parkinson hastalığını nedeni ise beyinde dopamin salgısının azalmasıdır. Bu yüzden diyetlerinde taze bakla bulunduran bireylerin bu hastalığa yakalanma riski azalabilir. Ancak Parkinson hastalığında kullanılan ilaçların etken maddesinde de L-Dopa bulunması bakla ve ilacın birlikte kullanıldığı zaman çok fazla doz alınmış ilaç etkisi yapacağından ilaç tedavisi alan Parkinson hastaları bakla tüketecekleri durumda mutlaka doktorlarına danışmaları gerekmektedir."

Etiketler : Parkinson hastaları bakla Dilek Sivri
6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanan aydınlatma metnimizi okumak için buraya, mevzuata uygun çerez politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya, gizlilik politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya tıklayabilirsiniz.
closeX