0530 708 54 54
0530 708 54 54
31 Mart 2022 Perşembe 09:00:00 - Güncelleme:31 Mart 2022 Perşembe 12:21:00

Otizm tedavisinde ilaç dozları önemli

Otizm Spektrum Bozukluğu'nda kullanılan ilaçlar, otistik belirtilerden ziyade rahatsızlığa eşlik eden ek psikiyatrik hastalıklar ve durumlara göre planlanıyor.

Otizm Spektrum Bozukluğu'nda kullanılan ilaçlar, otistik belirtilerden ziyade rahatsızlığa eşlik eden ek psikiyatrik hastalıklar ve durumlara göre planlanıyor. İlaç kullanımında en önemli noktanın tedaviye uyum süreci olduğunu belirten Çocuk-Ergen Psikiyatri Uzmanı Dr. Ali Mert Beşenek, doktorun önerdiği kullanım şemasına uyulmaması, dozların aile tarafından değiştirilmesi veya atlanması durumunda ciddi yan etkileri görülebileceğine dikkat çekiyor. Beşenek, ilaç dozlarının uzman kontrolünde ayarlanmasını tavsiye ediyor. Uygulamalı Davranış Analizi (Applied Behavior Analysis-ABA) ve Floortime terapi modelleri de uzmanların görüşlerine göre çok büyük fayda sağlıyor.

Etiketler : Otizm tedavisinde ilaç dozları önemli Dr. Ali Mert Beşenek Çocuk-Ergen Psikiyatri Uzmanı
6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanan aydınlatma metnimizi okumak için buraya, mevzuata uygun çerez politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya, gizlilik politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya tıklayabilirsiniz.
closeX