0530 708 54 54
0530 708 54 54
08 Ağustos 2021 Pazar 08:00:00 - Güncelleme:08 Ağustos 2021 Pazar 08:00:00

Nefes darlığı birçok hastalığın nedeni olabilir

Nefes darlığının altında birçok problemin olduğunu belirten Prof. Dr. Muhammed Emin Akkoyunlu, "Sırt üstü yattığınızda nefes darlığı ortaya çıkıyorsa muhtemelen kalple ilgili problem yaşıyor olabilirsiniz. Islık çalar gibi bir hırıltı varsa beraberinde astım, KOAH gibi bir akciğer hastalığı yaşıyorsunuzdur. Nefes darlığı bariz bir nedene bağlanamıyor ise depresyonun bir belirtisi olarak ortaya çıkabiliyor" dedi.

Prof. Dr. Akkoyunlu, "Kırık, çıkık, travmalar hatta kesici ve delici alet yaralanmaları dahil olmak üzere bütün acil başvurularını ele aldığımızda bunlar arasında yine en sık nefes darlığını yani dispneyi başvuru nedeni olarak görüyoruz. Nefes darlığının bu şekilde sık semptomlarla görülmesinin nedeni birçok organ ve hastalığın birlikte olmasından kaynaklanıyor. Yani santral sinir sisteminden tutunda kalp ve akciğer hastalıklarına kadar hatta kansızlık gibi birçok hastalığa kadar şikayet ve belirtiler genellikle nefes darlığıyla ortaya çıkar. Bunların yanında psikolojik rahatsızlıkların büyük bir kısmının nefes darlığıyla bulgu vermesi açıkçası dispne şikayetinin çok sık bir şekilde ortaya çıkmasını sağlıyor" diye konuştu.

Etiketler : Nefes darlığı Prof. Dr. Akkoyunlu KOAH
6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanan aydınlatma metnimizi okumak için buraya, mevzuata uygun çerez politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya, gizlilik politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya tıklayabilirsiniz.
closeX