0530 708 54 54
0530 708 54 54
09 Temmuz 2021 Cuma 09:00:00 - Güncelleme:09 Temmuz 2021 Cuma 09:00:00

Mide için en faydalı bitki ayı sarımsağı

Sarımsak ve pırasanın kullanıldığı tüm yemek ve salatalara katılan şurubu da yapılan 'ayı sarımsağı' ülser, reflü ve gastrit gibi mide sorunlarına çare oluyor.

Sarımsak ve pırasanın kullanıldığı tüm yemek ve salatalara katılan şurubu da yapılan 'ayı sarımsağı' ülser, reflü ve gastrit gibi mide sorunlarına çare oluyor. Fitoterapi uzmanları "Mideleri hassas olanlar, yaprakları ve soğanı ince doğrayıp üstüne sıcak süt dökmeli, 1-2 saat beklettikten sonra bu sıvıyı içmelidir. Bitkinin iyileştirici gücüne bütün bir yıl boyunca sahip olmak isteyenler, ayısarımsağı tentürü hazırlanabilir" dedi. Uzmanlar "Bu tentürden her gün 10-12 damla, biraz suya karıştırılarak alınır. Bu damlalar, zihin açıklığı kazanılmasına yardım eder, atardamar sertliğini önler ve daha pek çok şikayetlere son verir. Ayısarımsağı, sindirim sistemini olumlu etkiler. Aşırı ve kronik ishallerde, bunlar gaz ve kolik eşliğinde olsa bile etkilidir. Eğer bağırsak krampı veya yorgunluğu nedeniyle oluşmuşsa kabızlığı da geçirir. Kurtlar ve hatta bağırsak solucanları, bir süre ayısarımsağı kullandıktan sonra yok olur. Bağırsakların çalışma randımanı artınca hareketsizlikten veya bağırsakların doluluğundan kaynaklanan rahatsızlıklar da sona erer" diye konuştu.

ŞURUP YAPIMI

Bir avuç dolusu ince kıyılmış bitki yaprağı, 2 bardak dolusu üzüm suyu içinde çok az kaynatılır. İsteğe göre, bal veya reçelle tatlandırılır ve gün boyu içilir.

Etiketler : ayı sarımsağı ülser reflü Sarımsak ve pırasa
6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanan aydınlatma metnimizi okumak için buraya, mevzuata uygun çerez politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya, gizlilik politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya tıklayabilirsiniz.
closeX