0530 708 54 54
0530 708 54 54
02 Temmuz 2021 Cuma 08:00:00 - Güncelleme:02 Temmuz 2021 Cuma 08:00:00

Menisküs yırtığı uyarısı: Spor yapılan zemine dikkat edilmeli

Sıklıkla yaşlılarda ve sporcularda görülen menisküs yırtığından korunmak için spor yapılan zemine dikkat edilmeli.

Sıklıkla yaşlılarda ve sporcularda görülen menisküs yırtığından korunmak için spor yapılan zemine dikkat edilmeli. Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanı Doç. Dr. Onur Kocadal, "Sıklıkla menisküs yırtıkları oluşan kişilerde dizde kilitlenme, ağrı, yürüyememe, dizi tam açamama veya kapatamama gibi problemlerle karşılaşıyoruz. Menisküsler, dizin şok emici amortisörleridir. Eğer bu yapı olmazsa, kıkırdağımız da erken hasar göreceği için dolayısıyla dizlerimizin de erken hasar görmesine neden olur. Dolayısıyla erken teşhis edilip yırtık daha fazla ilerlemeden ve dizde kireçlenme gelişmeden müdahale etmek önem taşıyor."

Doç. Dr. Onur Kocadal, menisküsün hasar görmemesi için alınabilecek önlemleri şöyle anlattı: "Eğer dizde ağrı, takılma, kilitlenme, açamama gibi rahatsızlıklar söz konusuysa, öncelikle hekime başvurulması ve gerekli tedavinin uygulanması çok öneli. Ancak bir diğer önemli nokta ise yırtıkların önlenmesidir. Bunun için de günlük yaşam içinde alınabilecek bazı önlemler var. Bu önlemlerden biri de sporu doğru zeminde yapmak ve egzersize başlamadan önce mutlaka ısınmaktır. Menisküs yırtığı tedavisi yapıldıktan sonra da spora dönmek için çok aceleci davranılmamalı ve vücudu ve diz dinlendirilmeli."

Etiketler : Menisküs yırtığı Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanı Doç. Dr. Onur Kocadal
6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanan aydınlatma metnimizi okumak için buraya, mevzuata uygun çerez politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya, gizlilik politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya tıklayabilirsiniz.
closeX