0530 708 54 54
0530 708 54 54
09 Haziran 2023 Cuma 07:37:00 - Güncelleme:09 Haziran 2023 Cuma 07:37:00

Kaynatılan sütün besin değeri düşüyor

Sütün kemikler ve dişler için faydalı olduğunu söyleyen uzmanlar, süt tozlarının sütle aynı içeriğe sahip olmadığı konusunda uyardı.

Sütün kemikler ve dişler için faydalı olduğunu söyleyen uzmanlar, süt tozlarının sütle aynı içeriğe sahip olmadığı konusunda uyardı. Marketlerde satılan süt tozlarının içeriğinde glikoz bulunduğu için tam tersine dişlere zarar verdiğini belirten Çocuk Diş Hekimi Dr. Öğr. Üy. Şebnem N. Koçan, çiğ süt yerine pastörize ve UHT sütlerin tercih edilmesini önerdi. Gece yatmadan önce mutlaka dişlerin fırçalanması gerektiğine dikkat çeken Koçan, süt dişlerinin çıkmaya başlamasından itibaren fırçalanmaya başlanması gerektiğinin de altını çizdi. Çiğ sütlerin daha uzun ömürlü olması için içine karbonat ya da soda konulduğunu kaydeden Koçan, "Maliyeti düşürmek için su ekliyorlar. Ayrıca evde sterilize etmek için çiğ sütler kaynatılıyor. Kaynatıldığı zaman sütün besin değeri düşüyor. Bu nedenle pastörize ve UHT sütleri daha çok tercih etmeliyiz" şeklinde konuştu.

Etiketler : Kaynatılan sütün Dr. Öğr. Üy. Şebnem N. Koçan çiğ süt UHT sütleri
6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanan aydınlatma metnimizi okumak için buraya, mevzuata uygun çerez politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya, gizlilik politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya tıklayabilirsiniz.
closeX