0530 708 54 54
0530 708 54 54
21 Şubat 2023 Salı 08:30:00 - Güncelleme:21 Şubat 2023 Salı 08:30:00

Kafa travmasından korunma yöntemleri

Beyin ve Sinir Cerrahı Op. Dr. Yasin Levend Özçelik, "Deprem ya da herhangi bir kaza anında kafamızı koruma altına almamız kafa travmasından korunma yollarının başında gelmektedir.

Beyin ve Sinir Cerrahı Op. Dr. Yasin Levend Özçelik, "Deprem ya da herhangi bir kaza anında kafamızı koruma altına almamız kafa travmasından korunma yollarının başında gelmektedir. Zaten beynimiz normalde kemik bir yapı içinde olduğundan dolayı korunaklıdır. Ancak hayati bir kaza ya da deprem sonrasında yaşanan travmadan dolayı ölümlerin yaklaşık olarak yarısı beyin kanamalarına bağlı hasarlardan dolayı gerçekleşmektedir. Dolayısıyla beyin travmalarında kişinin kendini koruması ölüm riskini yüzde elli oranında azaltmaktadır. Deprem uzmanlarının anlattığı gibi deprem anında kendimize yaşam üçgeni oluşturduğumuz bir yerde cenin pozisyonunda kalarak ellerle kafamızı koruma altına almak, kafanın alacağı birçok darbeden koruyacaktır" dedi.

Etiketler : Kafa travması Beyin ve Sinir Cerrahı Op. Dr. Yasin Levend Özçelik
6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanan aydınlatma metnimizi okumak için buraya, mevzuata uygun çerez politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya, gizlilik politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya tıklayabilirsiniz.
closeX