0530 708 54 54
0530 708 54 54
21 Eylül 2018 Cuma 00:00:00 - Güncelleme:21 Eylül 2018 Cuma 00:00:00

Ihlamur maskesi cildi gençleştiriyor

Ihlamurun çiçek ve yapraklarıyla hazırlanan maske; uçuk, siyah nokta ve sivilcileri yok ediyor. Yüze genç bir görünüm kazandırıyor.

Sarı-beyaz renklerde açan, çiçekleri ve yapraklarının kurutulması sonucu evlerimize giren ıhlamur, üstelik sadece soğuk algınlığına iyi gelip kışın bizi hastalıklara karşı korumakla kalmıyor, cildimizi de güzelleştiriyor. Ihlamur çiçeklerini kuruttuktan sonra çay olarak hazırlayabilirsiniz ve cilt bakımınızda kullanabilir. 3 kaşık ıhlamura, 2 bardak su ölçeği yeterli olacaktır. Dikkat edilmesi gereken husus, ıhlamuru suyla beraber kaynatmamakta fayda olması. Önce suyu kaynatın ve kaynamış suya ıhlamuru ekleyin. Ağzı kapalı halde yaklaşık 15 dakika demlenmeye alın. Ihlamuru bir kez demledikten sonra birkaç kez daha demlemek çayı lezzetlendirse de içindeki faydalı özleri kaybetmesi sebebiyle önerilmemektedir. 

Hazırladığınız çayı kullanarak cildinize bakım uygulayabilirsiniz. İçerseniz terlemeyi artıracak ve vücudunuzdan zararlı toksinlerin atılmasını sağlayacaktır. Böylece daha sağlıklı ve parlak bir cilde kavuşabilirsiniz. Bunun yanı sıra demlenmiş ıhlamur çayı bir havlu yardımıyla başınızı örtebilir ve 15 dakika bu şekilde bekleyebilirsiniz. Yüzdeki siyah noktaları geçirir ve tıkalı gözeneklerin açılmasına sağlar. 

Banyo suyunuza ıhlamur çayını eklemeniz cildinize oldukça iyi gelecektir. Demlediğiniz çay soğuduktan sonra bir pamuk yardımıyla gözlerinize tampon hareketlerle uygularsanız şişliklerin inmesini sağlar. Ihlamur, kırışıklıkları açıcı ve hücreleri yenileyici bir özelliğe sahiptir. 

Cilt yüzeyinde, tahrişe bağlı kaşın malara, deri soyulmalarına karşı cildi iyileştirici özelliğe sahiptir. Pek çok kozmetik firması cilt kremlerinde ve selülit tedavisine yönelik kremlerde yaygın şekilde ıhlamur kullanmaktadır. 

Gün içinde de ıhlamurun cildi ferahlatıcı etkisinden yararlanabilirsiniz. Hazırladığınız çayın soğumasını bekleyin. Mini boy seyahat spreylerine doldurabilir, bunaldığınızda yüzünüze püskürterek ferahlama sağlayabilirsiniz. 

Ilık halde yüzünüze sürdüğünüzde nemlendirici etki gösteren ıhlamur, hassas ciltlere birebirdir. Soğuk olarak kullandığınızda cilde parlaklık verir, çil oluşumunu yavaşlatır ve kırışıklıkları önler. 

SALATALIK SUYU DA EKLENEBİLİR

Bir miktar ıhlamur çiçeğini ve yapraklarını önce döverek inceltin. Sonra biraz süt ekleyerek iyice karıştırın. Karışımınıza salatalık suyu da katabilirsiniz. Krem kıvamına ulaşıncaya kadar karıştırmaya devam edin. Hücre yenilenmesi uykunuzda gerçekleştiği için, uyumadan önce gece yüzünüze iyice sürün. Sabah cildinizin ne kadar parlak ve canlı göründüğünü fark edeceksiniz. Bu maskeyi haftada 2 kez uygulayabilir, cilt bakımı rutininize ekleyebilirsiniz.

Etiketler :
6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanan aydınlatma metnimizi okumak için buraya, mevzuata uygun çerez politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya, gizlilik politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya tıklayabilirsiniz.
closeX