0530 708 54 54
0530 708 54 54
26 Temmuz 2018 Perşembe 00:00:00 - Güncelleme:26 Temmuz 2018 Perşembe 00:00:00

Her derdin devası avokado yaprağı

Tropik bir meyve olan avokadonun yaprağı hastalıklar üzerinde ilaç kadar etkili! Yapraklarla hazırlanan çay; bel ağrısından astıma, depresyondan böbrek taşına kadar pek çok hastalığa çare oluyor. 

Birçok kişi avokadoyu sadece tüketilen bir meyve olarak bilmektedir. Dış görünüşü armuda benzeyen ve rengi yeşil olan bu meyvenin çekirdek kısmında büyük bir tohum bulunmaktadır. Lezzetli, taze ve etli olması sebebiyle birçok kişi tarafından tercih edilmektedir. Bu meyvenin yanında avokadonun yaprağı da çok yararlıdır. Böbrek taşının ve kumunun dökülmesine yardımcı olur. Böbrek tansiyonunu ve sağlığını destekler. Selülitlerin giderilmesini sağlar. 

KAS GEVŞETİCİ ÖZELLİĞİ VAR

Vücutta ağrıyan yerler için kas gevşetici olarak da kullanılabilmektedir. Kolesterolü düşürdüğü gibi, tansiyonu da dengeler. Vücuttaki zararlı toksinlerin ve şişkinlik yapan ödemlerin atılmasına yardımcı olur. Adeta demir kaynağı olarak bilinir ve bağışıklık sistemini korur. Mutluluk hormonu salgılayıp, kişiye dinçlik verir ve depresyonu ortadan kaldırır. Cildi nemlendirir ve dinç görünmesine yardımcı olur. Cilt sağlığını destekler ve gözenekleri temizler. Astıma iyi gelir. 

BAKTERİLERLE SAVAŞIR

Bel ağrılarını dindirir. Vücuttaki bakterilerle savaşır. İdrar söktürücü etkisi vardır. Kilo vermeye yardımcı olur. İçerisinde barındırdığı “glutathion” sebebiyle hücre yaşlanmasına, kilo vermeye oldukça yardımcıdır. Hücrelerin yaşlanmasını önleyen avokado yaprağı aynı zamanda kanserin önüne geçer. Bütün meyveler arasında protein bakımından oldukça zengindir. İçerisinde bol miktarda E vitamini barındıran avokado yaprağının çay olarak tüketilmesi için yaprakların kurutulması gerekir. 

BÖLGESEL YAĞLARI ERİTİR 

Zayıflatmak avokado yaprağının faydaları arasındadır. Bölgesel zayıflamada oldukça faydalı bir bitkidir. Ancak formda kalmak veya da fazla olan kilolardan kurtulmak için düzenli olarak tüketmeniz gerekmektedir. Göbek eriten etkisi vardır. 

10 dakikada hazırlanır 

Kaynamış olan suya bir tatlı kaşığı kadar kurutulmuş veya taze avokado yaprağı atın. 10 dakika kadar kaynadıktan sonra suyu sıcakken süzün. 

YATMADAN ÖNCE İÇİN

İçmeden önce yarım saat demlenmesi için bırakın. Bu karışımı akşam yemeğinden 3 saat sonra veya yatmadan hemen önce tüketin. Yalnız burada dikkat edilmesi gereken en önemli nokta bu karışımı 5 gün tükettikten sonra 3 gün ara verilmesi gerektiğidir. 20 gün kullandıktan sonra 20 gün ara verin. Karışımı kullanırken tadı acı gelirse, kesinlikle çayın içerisine tatlandırıcı bir şey ilave etmeyin. Avokado yaprağı çayı mutlaka ılık olarak tüketilmesi gerekmektedir. 

Zayıflatan çay 

Avokado yaprağı çayı için gerekli olan malzemeler kiraz sapı, taze zencefil, yeşil çay ve avokado yaprağıdır. Bütün bitkilerden bir tatlı kaşığı kadar demlemek için bardağa koyun. Sıcak suyu ekledikten sonra ağzı kapalı olarak 4 dakika bekletin. Bu çayı günde en fazla 3 fincan tüketin. Şeker eklemeden tüketirseniz, çayın etkisini daha hızlı görebilirsiniz.

Etiketler :
6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanan aydınlatma metnimizi okumak için buraya, mevzuata uygun çerez politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya, gizlilik politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya tıklayabilirsiniz.
closeX