0530 708 54 54
0530 708 54 54
04 Temmuz 2021 Pazar 09:00:00 - Güncelleme:04 Temmuz 2021 Pazar 09:00:00

Hastalıklara karşı kalori azaltın

Obezite, tüm dünyada her geçen gün yaygınlaşan ciddi bir sağlık sorunu.

Obezite, tüm dünyada her geçen gün yaygınlaşan ciddi bir sağlık sorunu. Son 40 yıldır tüm dünyada artış gösteren obezitenin birçok farklı sağlık sorununa neden olabildiğini belirten Doç. Dr. Abdulcabbar Kartal, "Obezite kalp ve damar hastalıkları, tip 2 diyabet, rahim, meme, prostat ve kalın bağırsak kanserleri, yüksek tansiyon, inme, sindirim sistemi problemleri, solunum yolu problemleri, kas-iskelet sistemi problemleri, ürogenital problemler ve psikososyal problemlere neden oluyor" dedi.

Doç. Dr. Abdulcabbar Kartal, "Obezitenin tedavisinde başarılı olmak, gerçekçi hedefler belirlemek ve yaşam tarzı değişikliklerini gerçekleştirmekle mümkündür. Temel amaç; daha az kalori tüketirken, fiziksel olarak daha aktif olup, harcanan kaloriyi arttırma olmalı. Bunun için öncelikle günlük kalori alımı ve fiziksel aktivite miktarı belirlenmeli" diye uyardı.

Etiketler : kalori azaltın Obezite Doç. Dr. Abdulcabbar Kartal
6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanan aydınlatma metnimizi okumak için buraya, mevzuata uygun çerez politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya, gizlilik politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya tıklayabilirsiniz.
closeX