0530 708 54 54
0530 708 54 54
01 Temmuz 2021 Perşembe 09:00:00 - Güncelleme:01 Temmuz 2021 Perşembe 09:00:00

Güneş gözlüğü yaz kış kullanılmalı

Ultraviyole ışınları canlı dokular için son derece zararlıdır ve gözün zamanından önce yaşlanmasına sebep olur. Fazla UV ışınlarına maruz kalan gözlerde, göz etrafındaki ve göz kapaklarındaki deride, ayrıca göz içi dokularda kanser gelişme riski artar.

Ultraviyole ışınları canlı dokular için son derece zararlıdır ve gözün zamanından önce yaşlanmasına sebep olur. Fazla UV ışınlarına maruz kalan gözlerde, göz etrafındaki ve göz kapaklarındaki deride, ayrıca göz içi dokularda kanser gelişme riski artar. Doç. Dr. Fadime Nuhoğlu şunları dile getirdi: "UV ışınları, göze et yürümesine, alerjik konjonktivite, gözün şeffaf tabakası olan korneada hasara, kataraktın oluşmasına neden olabilir. Ayrıca sarı nokta denilen ve görüş keskinliğinin en yüksek seviyede sağlandığı, gözün arkasında yer alan retina tabakasındaki makulada kalıcı ve gözlükle dahi düzelmeyen bozulmaların oluşmasına neden olabilir. Dolayısıyla güneş gözlükleri, görüş netliğini artırır, göz yorgunluğuna engel olur. Ayrıca, güneşten gelen zararlı UV ışınlarından gözlerimizi korur. Bu nedenle sadece yazın değil, kış mevsiminde, karlı havada da güneş gözlükleri kullanılmalıdır. Ultraviyole ışınlarının zararlı etkilerinden korunmak ve görüş netliği sağlamak ancak doğru güneş gözlüğü kullanımıyla mümkün olabilir."

Etiketler : Güneş gözlüğü Ultraviyole ışınlar Doç. Dr. Fadime Nuhoğlu
6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanan aydınlatma metnimizi okumak için buraya, mevzuata uygun çerez politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya, gizlilik politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya tıklayabilirsiniz.
closeX