0530 708 54 54
0530 708 54 54
09 Temmuz 2021 Cuma 16:26:00 - Güncelleme:10 Temmuz 2021 Cumartesi 07:53:00

Gastriti tetikleyen ilk unsur sigara

Midenin iç kısmında yer alan mukoza tabakasının iltihaplanması sonucunda meydana gelen gastrit, önemli bir sağlık sorunudur.

Gastritin genellikle midede şişlik, karın bölgesinde ağrı, bulantı ve kusma ile başlayıp devamında gerginlik durumu ile kendini belli ettiğini belirten Doç. Dr. Abdulcabbar Kartal, "Gastrit belirtileri kişiden kişiye değişiklik gösterebilir. Düzensiz beslenen, sigara içen kişilerde ve yaşam tarzında stres olan ve panik sorunu yaşayan kişilerde gastrit hastalığı daha sık görülüyor. Düzenli ve sağlıklı beslenme, stresten uzak bir yaşam ve egzersiz hastalığın iyileşmesine destek oluyor" dedi.

Gastrit tedavisine geçilmeden önce hastalığın oluşum nedenine de bakıldığını vurgulayan Doç. Dr. Abdulcabbar Kartal, "Eğer hastalığın oluşumuna mide asitleri yol açıyor ise midede bulunan asitleri gidermek için kişiye öncelikle ilaç verilir. Verilen bu ilaç ile mide asidi giderilmeye çalışır. Eğer gastrit oluşumuna helicobakter pylori bakterisi yol açıyor ise kişiye en az 2 tane farklı antibiyotik takviyesi ve sadece iki hafta kullanılması gereken ilaç önerilir" diye konuştu.

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanan aydınlatma metnimizi okumak için buraya, mevzuata uygun çerez politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya, gizlilik politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya tıklayabilirsiniz.
closeX