0530 708 54 54
0530 708 54 54
09 Nisan 2021 Cuma 08:00:00 - Güncelleme:09 Nisan 2021 Cuma 08:00:00

Doğum esnasında kanser bulaşabilir

Kanserin sağlıklı bir insandan başkasına geçmesinin bazı durumlarda mümkün olabileceğini söyleyen Onkoloji Uzmanı Prof. Dr. Hakan Karagöl, kanserin insandan insana direk bulaşabilmesinde önemli unsurlardan birinin hamilelik dönemindeki kanser vakaları olduğu bilgisini paylaştı.

Kanserin sağlıklı bir insandan başkasına geçmesinin bazı durumlarda mümkün olabileceğini söyleyen Onkoloji Uzmanı Prof. Dr. Hakan Karagöl, kanserin insandan insana direk bulaşabilmesinde önemli unsurlardan birinin hamilelik dönemindeki kanser vakaları olduğu bilgisini paylaştı. Japonya'da bebekler üzerinde yapılan bir incelemede 2 bebekte, birisinde doğumdan sonraki 23. ayda, diğer bebekte ise 6 yaşında akciğer kanseri tanısı konulduğunu belirten Emsey Hospital Onkoloji uzmanı Prof. Dr. Hakan Karagöl, bu durumun bebeklerin, doğum sırasında doğum kanalından geçerken, rahim ve rahim ağzında bulunan kanser hücrelerinin bebeğin ağzından girip akciğer nefes borularına kaçması ile oluştuğunun belirlendiğini açıkladı.

Etiketler : doğum kanser hakan karagöl
6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanan aydınlatma metnimizi okumak için buraya, mevzuata uygun çerez politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya, gizlilik politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya tıklayabilirsiniz.
closeX