0530 708 54 54
0530 708 54 54
27 Eylül 2022 Salı 09:30:00 - Güncelleme:27 Eylül 2022 Salı 09:30:00

Damarların sertleşmesi tehlike habercisi

Aterosklero ya da halk arasında biline adı ile damar sertliği kalp ve damar hastalıkları arasında en yaygın görülenlerden biridir. 40-45 yaş üstü kadın erkek ayırmadan görülen ve hızla artan damar sertliği, tedavi edilmezse ciddi sonuçlar meydana getirebilir.

Aterosklero ya da halk arasında biline adı ile damar sertliği kalp ve damar hastalıkları arasında en yaygın görülenlerden biridir. 40-45 yaş üstü kadın erkek ayırmadan görülen ve hızla artan damar sertliği, tedavi edilmezse ciddi sonuçlar meydana getirebilir. Kalp ve Damar Cerrahisi Uzmanı Prof. Dr. Ali Rıza Cenal, "Damar sertliği hastalığı olan bireylerde damar duvarlarında kolesterol birikmesi meydana gelebilir. Ayrıca bağ dokusu oluşumunun artmasıyla damarlarda esneklik ve sertleşme kayıpları yaşanır. Damarlardaki sertleşen bölümlerden iç kısımlara doğru oluşan plaklar, zamanla damarın tıkanmasına ve kan akışının sağlanamamasına neden olur. Eğer önlem alınmazsa ya da tedavi edilmezse ölümle sonuçlanabilen ciddi sorunlara zemin hazırlar. Kalp krizi ve beyin kanaması gibi ölüme sebep olan hastalıkların çoğunda temel neden damar sertliğidir" dedi.

Etiketler : Damarların sertleşmesi Dr. Ali Rıza Cenal tehlike habercisi
6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanan aydınlatma metnimizi okumak için buraya, mevzuata uygun çerez politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya, gizlilik politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya tıklayabilirsiniz.
closeX