0530 708 54 54
0530 708 54 54
11 Aralık 2020 Cuma 18:29:00 - Güncelleme:11 Aralık 2020 Cuma 18:29:00

D vitamini eksikliği eklem ağrısı yapar

Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanı Doç. Dr. Gökhan Meriç, D vitamini eksikliğinin kemiklerin zayıflamasını tetikleyebileceğine dikkat çekti.

Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanı Doç. Dr. Gökhan Meriç, bu durumun yetişkinlerde osteomalazi (kemik yumuşaması) çocuklarda ise raşitizme neden olduğunu hatırlattı. Doç. Dr. Meriç, “Eklem ağrılarınızın nedeni D vitamini eksikliği olabilir” dedi. Kireçlenme problemi olan hastaların hem sağlıklarını desteklemek hem de semptomları hafifletmek için yaşam tarzı değişikliği yapmalarının gerektiğini söyleyen Doç. Dr. Gökhan Meriç, “Etkilenen eklemin düzenli olarak, nazikçe egzersiz yapması ve gerilmesi, toplam vücut ağırlığına dikkat edilmesi, kilo fazlalığı varsa kilo verilmesi, diz üzerinde ağır iş yapılmaması ve sigarayı bırakmak gerekir” diye uyardı.

Etiketler : D vitamini eksikliği eklem ağrısı Gökhan Meriç osteomalazi kemik yumuşaması
6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanan aydınlatma metnimizi okumak için buraya, mevzuata uygun çerez politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya, gizlilik politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya tıklayabilirsiniz.
closeX