0530 708 54 54
0530 708 54 54
29 Temmuz 2021 Perşembe 09:30:00 - Güncelleme:29 Temmuz 2021 Perşembe 09:30:00

Çocuklarda varis görüntüsü farklı olur

Özellikle salgın koşullarında evde hareketsiz kalan çocuklarda varis riskinin arttığı belirten Dr. Öğr. Üyesi Bekir İnan, "Son bir yıl içerisinde yapılan çok sayıdaki çalışma, varisi veya venöz yetmezliği olan hastaların şikayetlerinde artış meydana geldiği gösteriyor" dedi.

Özellikle salgın koşullarında evde hareketsiz kalan çocuklarda varis riskinin arttığı belirten Dr. Öğr. Üyesi Bekir İnan, "Son bir yıl içerisinde yapılan çok sayıdaki çalışma, varisi veya venöz yetmezliği olan hastaların şikayetlerinde artış meydana geldiği gösteriyor" dedi. "Çocuklarda varis oluşumunu standart varis görüntüsü ile karıştırmamak gerekir" diyen İnan, ebeveynlerin şu detaylara dikkat etmesini önerdi: "Tek bir bacakta şişlik, boyutsal farklılık ve damar belirginleşmesi, her iki bacak ve ayak bileklerinde oluşan kalınlaşma, damar belirginleşmesi olmaksızın meydana gelen bacak kalınlaşması, hemanjiom (damar beni) ile birlikte oluşabilecek renk değişikliği, harita gibi damar anomalileri ya da varis görüntüsü (Bu durumda da erişkinlerde görülen varis görüntüsünde olurlar)."

HER ZAMAN AMELİYAT GEREKMEZ

Dr. Bekir İnan "Çocukluk çağında genelde damar anomalileri akla gelir ve varis olasılığı ekarte edilir. Damar anomalisi değilse, varis olasılığı üzerinde durulur. Bunun nedeni de varisin genellikle genetik yatkınlıktan kaynaklanıyor olmasıdır. Varis, çocuklarda ileriki dönemde kronik venöz (toplardamar) yetmezliğine neden olabilir. Bir hastalığın kronikleşmesi, tedavi sürecinin de zorlaşması anlamına gelir. O nedenle çocukluk çağında yaşanabilecek olası varis problemlerinin önlenmesi için erken tanı oldukça önemlidir. Fakat şuna dikkat etmek gerekir çünkü, varisin tedavisi her zaman ameliyat değildir" diye konuştu.

Etiketler : Çocuklar varis çocuklarda varis Dr. Öğr. Üyesi Bekir İnan
6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanan aydınlatma metnimizi okumak için buraya, mevzuata uygun çerez politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya, gizlilik politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya tıklayabilirsiniz.
closeX