0530 708 54 54
0530 708 54 54
10 Nisan 2019 Çarşamba 08:00:00 - Güncelleme:10 Nisan 2019 Çarşamba 08:00:00

Çilek yaprağı çayı ödem attırıyor

Yediğiniz çileklerin yapraklarını atmayıp çayını demleyin. Sabah akşam içeceğiniz bu çay, vücuttaki ödemden kısa sürede kurtulmanızı sağlayacak. 

Bahar aylarında severek tükettiğimiz çilek yapraklarının çöp olduğunu düşünüp çoğu zaman atıyoruz. Ancak çilek yaprağı en az çileğin kendisi kadar faydalıdır. Kuru ya da yaş halinden yapılan çayla tüketildiği takdirde pek çok rahatsızlığa şifa olabiliyor. Çilek yaprağı çayı, damar sertliği, tansiyon yüksekliği, karında su toplanması, böbrek, mesane, kum ve taş rahatsızlıklarında hastalara fayda veriyor.

BAĞIRSAK DOSTUDUR

Beslenme uzmanları çilek yaprağı çayının diğer faydalarını şöyle sıralıyor: 'Tam bir bağırsak dostu olan çilek yaprağı, bağırsak iltihabı, bağırsak kurtları, bağırsak gazları ve kabızlığa karşı birebirdir. Ayrıca metabolizmayı hızlandırıcı etkiye sahiptir. Vücutta biriken ödemi atmaya yardımcı olur. Aynı zamanda idrar söktürücüdür. Böbreklerin çalışmasını düzenler ve kum, taş dökmeye yardımcı olur. Ancak içeriğinde bulunan potasyum ve fosforla kronik böbrek yetmezliği olan hastalar için sıkıntı teşkil edebilir. Bu nedenle böbrek hastalarının doktora danışarak tüketmeleri gerekmektedir.

KAN BASINCINI DÜZENLER

Karaciğeri korur, karaciğer hastalıklarına iyi gelir. Tansiyonu dengeler. Antioksidan özelliği olduğu için kanı temizler, bağışıklık sistemini güçlendirir. Gırtlak kanserine karşı korur. Uyumayı kolaylaştırır, stres için birebirdir. Diğer meyvelerde bulunmayan salisilik asit sayesinde kalp hastalıklarına iyi gelir aynı zamanda kolesterolü kontrol altına alır. Çilek yaprağından hazırlanacak suyla gargara yapıldığı takdirde ağız yaralarına iyi gelir. Sarılığı tedavi eder.

NASIL HAZIRLANIR?

Çilek yaprağının yaş ya da kurusuyla çay halinde hazırlanarak tüketilebilir. Yaş olarak tercih edenlerin kaynayan suya birkaç yaprak atması yeterli olacaktır. 5 dakika kadar demlenen çay rahatlıkla içilebilir. Kuru halini tercih edenlerin ise 300 gram çilek yaprağı ve kökünü bir gece ıslatarak, ertesi gün bir litre suda 20 dakika kaynatıp çay gibi içmeleri gerekir. Çilek yaprağı çayı, tarçın ve balla tatlandırılabilir.

Etiketler :
6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanan aydınlatma metnimizi okumak için buraya, mevzuata uygun çerez politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya, gizlilik politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya tıklayabilirsiniz.
closeX