0530 708 54 54
0530 708 54 54
15 Ocak 2019 Salı 08:00:00 - Güncelleme:15 Ocak 2019 Salı 08:00:00

Boğaz ağrısının doğal ilaçları

Ayva, kereviz ve soğanla hazırlayacağınız üç farklı karışım sayesinde boğaz ağrısını kısa sürede geçirmek mümkün. 

Soğuk algınlığının en önemli belirtisi boğaz ağrısıdır. Bazen nedeni farenjit gibi farklı bir hastalık da olabilir. Teşhis sonrası boğaz ağrısını geçirmek için ilaç tedavisinin yanı sıra evde hazırlanabilecek doğal tedavi yöntemleri de denenebilir. Bitkisel tedavi uzmanları şu önerileri sıraladı: 

SARI GÜÇ: AYVA VE LİMON

Bu iki sarı besinin gücünü birleştirmek boğaz, enfeksiyonlarına karşı koruma sağlıyor. Dilimlediğiniz ayvanın üzerine limon sıkın, bir tatlı kaşığı kadar bal dökerek hafifçe ezin. Her sabah ya da akşam tüketebileceğiniz bu karışım; sizi boğaz enfeksiyonlara karşı korur, hastalıkları daha kolay atlatmanıza yardımcı olur. C vitamini, bakır, demir, potasyum ve magnezyum içeriğiyle boğaz enfeksiyonlarına karşı koruma sağlayan ayva, antiseptik yani mikrop kıran bir meyvedir. Limon ise güçlü bir C vitamini kaynağı aynı zamanda doğal bir antibiyotiktir. İçerdiği sitrik asitle boğazın alkalize olmasına yardımcı olur. 

KEREVİZE LİMON SIKIN

En sağlıklı sebzelerden kereviz çiğ tüketildiğinde, boğaz ağrılarının giderilmesine daha çok katkı sağlar. Sert bir sebze olduğu için rendeleyebilir ve üzerine bol limon sıkarak yiyebilirsiniz. Kerevizin içerisinde C vitamini, potasyum, magnezyum, sodyum ve demir bol miktarda bulunur. Neredeyse yüzde 75’i su, yüzde 25’i liftir. Bu yüzden oldukça alkalize edici özelliktedir. Düzenli olarak tüketmek, boğaz hastalıklarına yakalanma riskini azaltır.

SOĞAN SUYU ÖKSÜRÜĞÜ KESER

İçerdiği allisinle birer doğal antibiyotik olan soğan ve sarımsak, kış aylarının vazgeçilmezidir. Vücuttaki sümük dokusunun hava yollarından atılmasını sağlayan sülfür bileşenleri içerir. Hem viral hem de bakteriyel enfeksiyonlarla savaşır. İki orta boy soğanın kabuklarını temizleyin ve ikiye bölerek bir gün suda bekletin. Ertesi gün bu suyu içerek boğaz ağrısı ve öksürük şikayetinizi hafifletebilirsiniz. Yine sarımsak da hem pişmiş, hem de çiğ olarak boğaz enfeksiyonlarına karşı etki sağlar. Bu nedenle kışın pişirdiğiniz her yemeğin içerisine eklemelisiniz.

Etiketler :
6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanan aydınlatma metnimizi okumak için buraya, mevzuata uygun çerez politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya, gizlilik politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya tıklayabilirsiniz.
closeX