0530 708 54 54
0530 708 54 54
12 Mayıs 2021 Çarşamba 09:33:00 - Güncelleme:12 Mayıs 2021 Çarşamba 09:33:00

B vitamini eksikliği el ve ayaklarda uyuşma yapabilir

Beyin, sinir, kalp, mide, bağırsak ve kas fonksiyonlarında önemli role sahip olan B vitamini eksikliğinin vücutta ortaya çıkardığı belirtilerden en önemlisi el ve ayaklarda uyuşma olarak belirtildi.

B vitamini eksikliğinde vücutta görülen belirtileri sıralayan Hematolog Dr. Öğr. Üyesi Aliihsan Gemici, "Deri döküntüleri, ağız çevresinde yara ve çatlaklar, dudaklarda pullanma, zayıflık, halsizlik, sinirlilik, karın krampları ve mide bulantısı, ishal veya kabızlık gibi bağırsak sorunları, el ve ayaklarda uyuşma ve karıncalanma, stres B vitamini eksikliğine işaret eder" dedi. Gemici, B vitamini eksikliğinde görülen hastalıklara da dikkati çekerek, "Doğumsal anormallikler, nörolojik rahatsızlıklar, ruh sağlığı bozuklukları (demans, depresyon), kansızlık, hipertansiyon, uykusuzluk, kalp hastalığı, enflamatuar durumları ve cilt hastalıkları B vitamini eksikliğinde oluşabilir" ifadesini kullandı.

Etiketler : aliihsan gemici b vitamini el ayak sağlığı
6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanan aydınlatma metnimizi okumak için buraya, mevzuata uygun çerez politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya, gizlilik politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya tıklayabilirsiniz.
closeX