0530 708 54 54
0530 708 54 54
07 Temmuz 2021 Çarşamba 09:00:00 - Güncelleme:07 Temmuz 2021 Çarşamba 09:00:00

Anksiyetesi olanda grip daha zor iyileşiyor

Kaygı bozukluğu (anksiyete) yaşayan kişilerde grip ve soğuk algınlığı gibi herkesin geçirdiği rahatsızlıklarda zorlanmalar görülebileceği öne sürüldü.

Kaygı bozukluğu (anksiyete) yaşayan kişilerde grip ve soğuk algınlığı gibi herkesin geçirdiği rahatsızlıklarda zorlanmalar görülebileceği öne sürüldü. Uzm. Klinik Psikolog Tuğçe Özer, "Anksiyete yaşayan kişilerde grip ve soğuk algınlığı gibi herkesin geçirdiği rahatsızlıklarda bile zorlanmalar görülür. Kaygı bozukluğu olan kişilerde bağışıklık daha çabuk düşer ve kişilerin bu hastalıklara yakalanma ihtimalleri daha yüksektir. Anksiyete; sinir sistemini sürekli 'savaş ya da kaç' şeklinde uyaran bir etken olduğundan vücut ne tepki vereceğini şaşırarak mevsimsel hastalıklara karşı vücudu savunmasız bırakır" dedi.

Sürekli yorgun olma halinin anksiyete anında görülen bir belirti olduğunu kaydeden Özer, "Bedenimiz stres tepkileri ile baş etmeye çalışırken fazlaca enerji harcar ve bu da yorgun düşmemize neden olur. Aldığımız enerji yeterli gelmez ve uykumuzun da yetersiz kaldığını görürüz. Sürekli kaygı halinde olmak, bitmeyen bir yorgunluk hissi yaratır. Fiziksel yorgunluğun yanı sıra, mental bir yorgunluk da anksiyeteyi tetikleyen faktörlerdendir" ifadelerini kullandı.

Etiketler : Kaygı bozukluğu anksiyete Uzm. Klinik Psikolog Tuğçe Özer grip
6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanan aydınlatma metnimizi okumak için buraya, mevzuata uygun çerez politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya, gizlilik politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya tıklayabilirsiniz.
closeX