0530 708 54 54
0530 708 54 54
27 Eylül 2022 Salı 08:00:00 - Güncelleme:27 Eylül 2022 Salı 08:00:00

‘Aile kaygısı' öğrencide başarısızlık duygusu nedeni

Uzmanlar, aile kaygısı ve ev içi başarısızlık gündemlerinin öğrencileri olumsuz etkileyerek okul içerisinde çocukların kaygılarına ve ödevlere karşı direnmelerine neden olduğunu söyledi.

Uzmanlar, aile kaygısı ve ev içi başarısızlık gündemlerinin öğrencileri olumsuz etkileyerek okul içerisinde çocukların kaygılarına ve ödevlere karşı direnmelerine neden olduğunu söyledi. Uzman Psikolog Olcay Geçgel, öğrencilerin ödev ve başarıları arkadaşlarıyla kıyaslamaya çalışan aileler kaygılara neden olduğunu dikkat çekti. Geçgel, "Ailelerin çocuklara karşı ödev kısmına geçmeden önce çocukların okulda yaşadıkları kaygı olup olmadığını bilmeleri gerekiyor. Çocukların okula başladıkları yaşlarda rekabet, başarılı olabilme, ödül duyguları yeni yeni oluşmaya başladığı için, çocuklar ödevlerini yaptıklarında diğer arkadaşlarıyla kıyaslanabilir ya da başarısız olabilirim endişesi oldukları için ödev yapmaya özen göstermeyebilir aksine direnç gösterirler. O yüzden çocukların böyle bir endişesi olup olmadığına, öğretmenin tutumu ve davranışına, diğer arkadaşlarıyla ilişkilerine bakılması gerekir. Bu nedenle ailelerin çocukların okul yaşamını bir adım daha yakında takip etmeleri fayda olacak" dedi.

Etiketler : Aile kaygısı Psikolog Olcay Geçgel ev içi başarısızlık
6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanan aydınlatma metnimizi okumak için buraya, mevzuata uygun çerez politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya, gizlilik politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya tıklayabilirsiniz.
closeX