0530 708 54 54
0530 708 54 54
21 Ocak 2019 Pazartesi 14:03:00 - Güncelleme:21 Ocak 2019 Pazartesi 14:11:00

2019 yılı için saç ekiminde bilmeniz gerekenler

Op. Dr. Güncel Öztürk denetimindeki Saç Ekim Merkezi Uzmanları, 2019 yılında saç ekimi yaptırmayı düşünenlerin bilmesi gerekenleri sizler için anlattı.

Saç dökülmesi her yıl dünyadaki milyonlarca erkek ve kadını etkiliyor. Sosyal ilişkileri etkilemesinin yanı sıra, saç dökülmesi hem erkeklerde hem de kadınlarda düşük özgüven ile ilişkilendirilebilir.

Son 30 yılda, bu sorunlara kalıcı bir çözüm geliştirme yolunda büyük adımlar atılmıştır. Saç ekimi operasyonları en kalıcı ve etkili kellik tedavi yöntemi olarak kabul edilmektedir.

Saç ekimi cerrahisi nedir?

Saç ekimi kalıcı olarak saç dökülmesini tedavi etmek için kullanılan cerrahi bir işlemdir. “Donör bölge” olarak adlandırılan saç derisinin bir kısmından sağlıklı saç köklerinin toplanmasını ve derinin “alıcı bölge” olarak adlandırılan kel veya saçsız kısmına transfer edilmesini içerir.

Verici bölge genellikle kafanın alt tarafıdır, alıcı bölge ise genellikle kafanın üst veya ön kısmıdır. İşlem lokal anestezi altında klinik ortamda yapılır.
Saç ekimi cerrahisi için uygun aday kimdir?


Saç dökülmesine maruz kalan ve dökülen bölgeyi kapatacak kadar donör bölgede sağlıklı saç kaynağı olan kişiler saç ekimi için uygun aday olarak kabul edilir.


Otuz yaşın üzerindeki hastalar genellikle saç ekimi için en iyi adaydır çünkü genç hastalara kıyasla dökülme biraz daha tamamlanmış durumdadır. Diğer iyi adaylar ise seyrek saç veya yamalı kellik sorunu olan kadınlar.  Erkek tipi kellik olarak bilinen androgenetik alopesi ile erkekler. Cerrahi bir işlemden sonra saç dökülmesi yaşayan herkes. Yanıklardan veya başka bir kafa derisi yaralanmasından kaynaklanan saç dökülmesi olan herkes. Saç çizgisinin şeklini değiştirmek isteyen erkekler ve kadınlar.


Saç ekimi cerrahisi kalıcı çözüm müdür?

Yıllar içinde geliştirilen birçok saç uzatma tedavisi vardır ancak bu tedavilerden hiçbirinin kalıcı ve doğal bir çözüm sunamadığı kabul edilmektedir. Giderek daha fazla sayıda hasta saç nakli ameliyatına yöneliyor çünkü diğer tedavilere kıyasla daha iyi sonuçlar veriyor.

Teknolojideki iyileşme, sırayla, saçların toplanmasında, greftlerin korunmasında ve yerleştirilmesinde, saçların çok fazla yüzdesinin transplantasyon altında sağlıklı kalmasını sağlayacak yöntemler geliştirmiştir.

Foliküler Ünite Ekstraksiyonu (FUE) tekniği nedir?

Foliküler ünite ekstraksiyonu bireysel foliküler ünitelerin toplanmasını içerir. Alınan her saç kökü 1 ila 4 kıl içerir. Saç kökleri içerdiği saç teli sayısına göre kelleşen alanları 0,5 mm inceliğinde özel aletlerle yerleştirilir. Yara izi oluşma riski düşüktür. Bir hafta içinde hızlı iyileşme sağlanır. FUE saç ekimi tekniğinin alt gruplarından olan DHI tekniği de en yaygın kullanılan teknikler arasındadır.

Yüz şeklinize en uygun saç tasarımı ile saç ekiminde oldukça doğal bir görünüm elde edilebilir. İdeal saç tasarımı için estetik cerrahınızdan 3D tasarım desteği alabilirsiniz. Operasyondan önce 3D görüntüleme teknikleri ile nasıl bir saç şekline sahip olacağınızı görebilirsiniz.

Sizin için en uygun tekniği ve saç tasarımını görmek için alanında uzman bir estetik cerrahtan destek alabilirsiniz.

 

Etiketler :
6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanan aydınlatma metnimizi okumak için buraya, mevzuata uygun çerez politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya, gizlilik politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya tıklayabilirsiniz.
closeX