0530 708 54 54
0530 708 54 54
08 Kasım 2021 Pazartesi 07:30:00 - Güncelleme:08 Kasım 2021 Pazartesi 07:30:00

Orman meyveleri beyin hücrelerini koruyor

Sağlıklı yaşamın ve sağlıklı yaşlanmasının önemli bir parçasını oluşturan beyin sağlığı, faydalı besinler tüketerek gerçekleştirilen doğru beslenmeyle desteklenebiliyor.

Sağlıklı yaşamın ve sağlıklı yaşlanmasının önemli bir parçasını oluşturan beyin sağlığı, faydalı besinler tüketerek gerçekleştirilen doğru beslenmeyle desteklenebiliyor. Flavonoidler, meyvelere parlak renklerini veren doğal bitki pigmentleridir. Araştırmalar hafızayı geliştirmeye yardımcı olduğunu ortaya koymaktadır. Güçlü bir hafıza için flavonoidlerden zengin çilek, ahududu, yaban mersini ve böğürtlen gibi meyveler tüketilmelidir. Uzmanlar, meyvelerin yanı sıra beyin sağlığını koruyan diğer önemli besin grubunu şöyle açıklıyor: Yeşil yapraklı sebzeler, yağlı balıklar, çay, kahve ve çikolata, sert kabuklu kuruyemişler.

Etiketler : Orman meyveleri Sağlıklı yaşamın Flavonoidler
6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanan aydınlatma metnimizi okumak için buraya, mevzuata uygun çerez politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya, gizlilik politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya tıklayabilirsiniz.
closeX