0530 708 54 54
0530 708 54 54
15 Mart 2023 Çarşamba 07:30:00 - Güncelleme:15 Mart 2023 Çarşamba 07:30:00

Togg'dan uygunu yok! İlk müşteriler 60 bin TL yatırıp kuraya girecek

Kaynak: AKŞAM - SÜMER DEMİRCİLER

ABONE OL

Togg'un T10X modeli muadillerinin çok altında, bazı markaların ikinci el fiyatına satışa sunulacak. İlk müşteriler 60 bin TL yatırıp kuraya girecek.

Türkiye'nin otomobili Togg, model adını T10X olarak açıkladığı C SUV'u 953 bin TL fiyatla ön siparişe açtı. 60 bin TL ön ödeme yapanlar teslimat için sipariş sırasına girecek, 20 bin araç yıl sonuna kadar teslim edilecek.

Türkiye otomobil tarihinde bir kilometre daha aşıldı. 29 Ekim 2022 tarihinde Gemlik Tesisi'nde görkemli bir törenle banttan inen Togg'un satış fiyatı ve model isimlendirmesi belli oldu. Togg, 'T10X' adını verdiği modelini, iki farklı donanım seviyesi ve iki batarya seçeneğiyle ön siparişe sundu. 16-27 Mart tarihleri arasında Trumore dijital platformu ve www.togg.com.tr Togg web sitesi üzerinden ön siparişleri alınacak olan Togg T10X, 953 bin TL'den başlayan fiyatlarla satılıyor. Uzun menzilli modelin fiyatıyla 1 milyon 215 bin TL olarak açıklandı. Bu fiyatlarla yerli otomobil piyasada satılan en rekabetçi yüzde 100 elektrikli SUV unvanını kazanırken, aynı zamanda kendi sınıfındaki içten yanmalı benzinli ve dizel motorlu araçlar içinde de en uygun fiyatla model oldu. Merakla beklenen otomobilde iki donanım seviyesi ve iki batarya seçeneği sunuluyor. 160 kW / 218 beygir güç ve 350 Nm tork üreten T10X RWD (arkadan itiş), iki farklı batarya seçeneğiyle 314 ve 523 kilometrelik menzillere sahip olacak. T10X'in 52,4 kWh kapasiteye sahip batarya seçeneği 16,7 kWh/100 km (WLTP) enerji tüketimi değeri sunarken, 88,5 kWh kapasiteye sahip batarya seçeneğinin tüketim değeri ise 16,9 kWh/100 km olarak açıklandı.

GÜÇLÜ VERSİYON 29 EKİM

Modelin çift motorlu ve dört tekerlekten çekişli versiyonu T10X AWD, özel seri ile yollarda olacak. T10X'in 0-100 km/s hızlanması 4,8 saniye olan, 700 Nm tork üreten çift motorlu 435 beygir gücündeki AWD (all-wheel drive) versiyonu 29 Ekim 2023 tarihinden itibaren teslim edilmeye başlanacak olan 100. Yıl Özel Serisiyle birlikte yollara çıkacak.

5YILDIZ HEDEFLİYOR

EN BÜYÜK ÇAPLI EKRAN

Togg T10X, rekabetçi fiyatı dışında iç mekanında kullanılan ekranlarla da sınıfının en iddialı modeli unvanını kazandı. 12,3 inç gösterge ekranı ve 29 inç bilgi-eğlence ekranından oluşan 41,3 inç uçtan uca ekran deneyimi, 8 inç dokunmatik kontrol ekranı, araç içi sosyal kamera, yüksek hızlı mobil internet ve wifi hot spot özelliğiyle Snapdragon® işlemcili dijital kokpit, T10X'de standart olarak sunuluyor. Kullanıcılar, "Gemlik", "Anadolu", "Oltu", "Kula", "Kapadokya" ve "Pamukkale" arasından bir seçim yapabilecek.

İLK SATIŞ KURAYLA ÖN ÖDEME 60 BİN TL

Togg T10X, çekiliş yöntemiyle belirlenecek kullanıcılarıyla 2023 yılı boyunca buluşacak. 16-27 Mart tarihleri arasında T10X için togg.com.tr ve Trumore uygulaması üzerinden ön sipariş süreci gerçekleşecek. App Store, Google Play ve App Gallery üzerinden kullanıma sunulan Trumore uygulamasını indiren veya Togg websitesi üzerinden Tru.ID oluşturan her bir tekil kullanıcı, nakit ya da kredi kartı aracılığıyla cüzdanlarına aktardıkları 60 bin TL ön ödemeyi yaparak, çekiliş sürecine katılmaya hak kazanacak. Çekilişe katılan kullanıcılar, ön ödeme öncesi akıllı cihazlarını modelinden rengine konfigüre edebilecek. 28 Mart'ta noter huzurunda yapılacak dijital çekiliş sistemiyle de ön sipariş sahipleri belirlenecek. Ön sipariş dönemi sonunda noter huzurunda yapılacak çekilişle, sipariş hakkı kazananlar teslimat önceliğiyle birlikte belirlenecek. Teslimat tarihi belirlenirken seçilen versiyonun yaklaşık teslimat dönemi ile kullanıcının çekiliş sıralamasındaki yeri dikkate alınacak.

MODEL İSMİ T10X

TRAFİKTE OTOMATİK PİLOT DEVREDE

T10X Türkiye'de ve sınıfında ilk kez "yoğun trafik pilotu" asistan özelliğini sunarak kullanıcıların 15 km/s hıza kadar olan yoğun trafikte ellerini direksiyondan ayırıp T10X'in kontrolünde ilerlemelerini sağlayacak. Togg CEO'su M. Gürcan Karakaş, Türkiye'nin doğuştan elektrikli ilk akıllı cihazını mart sonunda kullanıcılarla buluşturacak olmanın gururunu yaşadıklarını belirterek, "Siparişleri bireysel kullanıcılar öncelikli olmak üzere 2023 boyunca teslim edeceğiz. Kullanıcılarımıza bağlantılı bir akıllı cihazdan çok daha ötesini sunarak, konforlu ve sorunsuz bir mobilite deneyimi yaşatmayı hedefliyoruz" dedi.

28 DAKİKADA YÜZDE 80 ŞARJ

Satışa sunulan Togg T10X, hızlı şarj ile 28 dakikadan daha kısa sürede yüzde 20'den yüzde 80 batarya doluluk seviyesine ulaşabiliyor. Böylece kullanıcılar uzun yolculuklarda kısa bir kahve molası süresince dinlenirken, akıllı cihazları da yolculuğun kalan bölümü için hazır hale gelecek. Ayrıca kullanıcılar, sıfır emisyon salımıyla çevre dostu bir yolculuğun keyfini de çıkaracak. Yüksek teknoloji "standart" olarak sunulan Togg, bu çözümlerini Trumore dijital platformu üzerinden kullanıcılarla buluşturuyor. Trumore platformunu oluşturan Earn.more (Kazan), Go.more (Gez), Play.more (Eğlen) ve Scale.more (Geliştir) başlıklarında mobilite ekosisteminin tüm fırsatlarını sunuyor. Veriyi işleyip yapay zekâ ile geliştirebilen T10X, daha çok kazandıran, gezdiren, eğlendiren ve sürekli gelişen bir akıllı cihaz olarak yollara çıkacak.

ŞARJ İSTASYONU SAYISI ARTACAK

Trugo'nun 81 ilde 600'ün üzerinde lokasyonda 1000 adet yüksek performanslı şarj cihazı kurma hedefi ile uyumlu olarak öncelikle 400 Shell istasyonu belirlendi. Belirlenen bu lokasyonların 320'sinde Trugo, 80'inde ise Shell & Turcas cihazların kurulumundan sorumlu olacak.

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği'ne üye işletmeler, Trugo kurulması için yer sağlayabilecek. Uygun alanlar Togg'a bildirilecek. Togg, istasyon ağını oluşturacak şekilde uygun yerleri değerlendirecek. Şarj istasyonları için yeterli elektrik altyapısı da bir diğer koşul olacak. Mülkiyet sahibi yalnızca enerji alt yapısını karşıladığında cirodan yüzde 5 pay alacak.

Etiketler : Togg Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Trugo Togg T10X
6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanan aydınlatma metnimizi okumak için buraya, mevzuata uygun çerez politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya, gizlilik politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya tıklayabilirsiniz.
closeX