0530 708 54 54
0530 708 54 54
19 Ağustos 2019 Pazartesi 10:01:00 - Güncelleme:19 Ağustos 2019 Pazartesi 10:35:00

HDP'li belediyelere kayyum atandı ses CHP'den çıktı

Terör bağlantısı nedeniyle 3 belediye başkanının görevden uzaklaştırılması CHP'de de endişeye neden oldu.

İçişleri Bakanlığı, terör suçlarından soruşturma bulunan Diyarbakır, Mardin ve Van Büyükşehir Belediye Başkanlarını görevden alarak yerlerine o illerin valilerini kayyum olarak görevlendirdi.

CHP'NİN TEPKİSİ

Kayyum kararına HDP'den önce CHP'li vekillerden tepkiler yükselmeye başladı.

"YAZIKLAR OLSUN"

CHP İstanbul Milletvekili Mehmet Bekaroğlu, "Yazık, yazıklar olsun, bu kadar bedelden sonra gelinecek yer burası mı olacaktı? Ahmet Türk'ün belediye başkanı seçilmesini içine sindiremeyen bir zihniyetin Türkiye'nin Kürt sorununu çözmek diye bir niyeti olamaz. Bu kafa Kürt ve terör sorununu çözmez, sadece kullanır." ifadelerini kullandı.

"SİYASAL DARBE"

Karara bir tepki de HDP'ye en yakın isim olan CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu'dan geldi.

Tanrıkulu, "Açıklamayı okudum bir tek mahkumiyet kararı yok. Açılan soruşturmalar ifade özgürlüğüne tekabül ediyor. Belediye başkanlarının 4. ayda görevden alınarak yerlerine kayyum atnması hukuka aykırı, halkın seçimle siyasal tercihlerine darbedir" dedi.

Etiketler :
6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanan aydınlatma metnimizi okumak için buraya, mevzuata uygun çerez politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya, gizlilik politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya tıklayabilirsiniz.
closeX