0530 708 54 54
0530 708 54 54
04 Mart 2024 Pazartesi 21:43:00 - Güncelleme:04 Mart 2024 Pazartesi 21:43:00

Çanakkale'de deprem! İstanbul ve çevre illerden hissedildi

Çanakkale'de 4.9 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Deprem İstanbul'da da hissedildi. Afet ve Acil Durum Yönetimi (AFAD) depremin merkez üssü ve derinliğine ilişkin detayları açıkladı.

Çanakkale'nin Yenice ilçesinde saat 21.38'de 4,9 büyüklüğünde deprem meydana geldi.

Afet ve Acil Durum Yönetimi (AFAD) Başkanlığının internet sitesinde yer alan bilgiye göre, merkez üssü Yenice ilçesi olan 4,9 büyüklüğünde sarsıntı kaydedildi.

Depremin, 10 kilometre derinlikte meydana geldiği belirlendi.

ÇANAKKALE VALİSİ İLHAMİ AKTAŞ: HERHANGİ OLUMSUZ BİR DURUM TESPİT EDİLMEDİ

Çanakkale Valisi İlhami Aktaş, 4.9'luk deprem sonrası ekiplerin saha çalışmalarını sürdürdüğünü, şu ana kadar herhangi olumsuz bir durumun tespit edilmediğini söyledi.

Çanakkale'nin Yenice ilçesi merkezli 4.9 büyüklüğündeki deprem, Çanakkale'nin yanı sıra İstanbul ve çevresinde de hissedildi. Depremin merkez üssü Yenice ve çevresinde ise vatandaşlar sokağa çıktı. Çanakkale Valisi İlhami Aktaş, 4.9'luk deprem sonrası ekiplerin saha çalışmalarını sürdürdüğünü, şu ana kadar herhangi olumsuz bir durumun tespit edilmediğini söyledi.

Yenice'de depremi hisseden bir vatandaş, "Kısa süreli bir sarsıntı oldu. Şu anda dışarıda bekliyoruz. Evlere giremiyoruz" diyerek yaşadıklarını anlattı.

İÇİŞLERİ BAKANLIĞINDAN İLK AÇIKLAMA

İçişleri Bakanlığı depreme ilişkin "Çanakkale Yenice'de 4,9 büyüklüğünde meydana gelen depremde AFAD ve ilgili kurumlarımızın tüm ekipleri saha taramalarına başlamıştır. An itibari ile olumsuz bir durum yoktur. Gelişmeleri takip ediyoruz." açıklamasında bulundu.

"BUNLAR ASLINDA ORTA BÜYÜKLÜKTEKİ DEPREMLERDİR"

Çanakkale Yenice'de meydana gelen depremin etkisini değerlendiren Kocaeli Üni. Jeofizik Müh. Öğr. Üy. Prof. Dr. Bülent Oruç, "Bunlar aslında orta büyüklükteki depremlerdir." ifadelerini kullandı.

MURAT KURUM'DAN İSTANBUL'DA HİSSEDİLEN DEPREME İLİŞKİN İLK MESAJ!

Çanakkale Yenice'de meydana gelen İstanbul ve çevre illerden de hissedilen AK Parti İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Murat Kurum depreme ilişkin, "Geçmiş olsun Marmara. Geçmiş olsun İstanbul. Allah ülkemizi, İstanbul'umuzu daha büyüğünden korusun. Depreme karşı hazırlığımızı sürdürmemiz gerekiyor"

İSTANBUL VALİSİ GÜL'DEN ÇANAKKALE'DE MEYDANA GELEN DEPREME İLİŞKİN AÇIKLAMA

İstanbul Valisi Davut Gül, Çanakkale'nin Yenice ilçesinde 4,9 büyüklüğünde meydana gelen depremin İstanbul'da da hissedildiğini, kentte şu ana kadar bir olumsuzluk tespit edilmediğini bildirdi.

Vali Gül, saat 21.38'de 4,9 büyüklüğünde meydana gelen depreme ilişkin sosyal medya hesabından paylaşımda bulundu.

Gül, "AFAD verilerine göre, Çanakkale Yenice merkezli 4.9 büyüklüğünde bir deprem meydana gelmiştir. Deprem, İstanbul'dan da hissedilmiş olup, şimdiye kadar bir olumsuzluk tespit edilmemiştir. A

Çanakkale'de meydana gelen son deprem olası İstanbul depremini tetikler mi? Risk var mı?

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz: İlgili kurumlarımız saha tarama çalışmalarını sürdürmektedir

Çanakkale ve çevre illerden hissedilen depreme ilişkin mesaj yayınlayan Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz geçmiş olsun dileklerini ileterek, "Çanakkale Yenice'de meydana gelen ve çevre illerden hissedilen depremden etkilenen vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. İlgili kurumlarımız saha tarama çalışmalarını sürdürmektedir. Rabb'im milletimizi tüm afetlerden korusun." ifadelerini kullandı.

Bakan Özhaseki'den Çanakkale'deki deprem dolayısıyla "geçmiş olsun" mesajı

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, merkez üssü Çanakkale'nin Yenice ilçesi olan deprem dolayısıyla vatandaşlara geçmiş olsun dileğinde bulundu.

Özhaseki, sosyal medya hesabından paylaştığı mesajda, şu ifadelere yer verdi:

"Çanakkale Yenice'de meydana gelen ve İstanbul başta olmak üzere çevre illerden de hissedilen 4,9 büyüklüğündeki deprem nedeniyle vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. İl Müdürlüğü ekiplerimiz tüm kurumlarımızla birlikte sahada çalışmalarına başladı. Rabbim, ülkemizi her türlü afetten korusun."

BURSA'DA DEPREM KORKUSUYLA İKİNCİ KATTAN ATLAYAN KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, merkez üssü Çanakkale'nin Yenice ilçesi olan deprem nedeniyle Bursa'nın Nilüfer ilçesinde ikinci kattan atlayan kişinin, kaldırıldığı hastanede hayatını kaybettiğini bildirdi.

Bakan Koca, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, şunları kaydetti:

"Bu akşam Çanakkale Yenice'de meydana gelen Çanakkale'nin yanı sıra Balıkesir ve İstanbul'da da hissedilen 4,9 büyüklüğündeki depremde, Bursa'nın Nilüfer ilçesindeki bir vatandaşımız korku sebebiyle ikinci kattan atlayarak ağır yaralanmış, ambulansla kaldırıldığı Çekirge Devlet Hastanesinde yapılan tüm müdahalelere rağmen hayatını kaybetmiştir. Kendisine Allah'tan rahmet, ailesine başsağlığı diliyorum. Allah hepimizi afetlerden korusun."

Etiketler : İstanbul deprem hissedilen deprem İstanbul'da deprem
6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanan aydınlatma metnimizi okumak için buraya, mevzuata uygun çerez politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya, gizlilik politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya tıklayabilirsiniz.
closeX