0530 708 54 54
0530 708 54 54
13 Temmuz 2021 Salı 11:30:00 - Güncelleme:13 Temmuz 2021 Salı 11:30:00

Pakistan'ın KKTC açıklaması Rumları panikletti!

Ankara'nın Pakistan Büyükelçiliği, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'ne (KKTC) bir heyet göndereceğini ilan etmesinin ardından Rum ve Yunan medyasında, "Ya KKTC'yi tanırlarsa" sancısı baş gösterdi.

Pakistan'ın Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'ne (KKTC) bir heyet göndereceğini ilan etmesi Rum kesiminde ve Yunanistan'da panik yarattı.

Sabah'ta yer alan habere göre Ankara'nın Pakistan Büyükelçiliği'nden, "Bu rutin bir uygulama. Bizim orada konsolosluğumuz olmadığı için Pakistan vatandaşlarının vize işlemleriyle alakalı olarak konsolosluk memurlarından oluşan bir ekip gitti" bilgisi verildi. Buna karşın paylaşımda fiili duruma uygun şekilde 'KKTC'nin resmi olarak zikredilmesi Yunanistan ve GKRY'de panik, Kıbrıs Türklerinde heyecan yarattı.

RUMLAR RAHATSIZ!

Ersin Tatar'ın KKTC Cumhurbaşkanı seçilmesinin ardından ülkenin 'tanınması' noktasında kardeş ve dost "Azerbaycan, Pakistan, Libya, Bangladeş ve Gambiya"dan adımlar gelebileceği yönünde değerlendirmeler yapılmaya başlandı.

"YA KKTC'Yİ TANIRLARSA"

Rum ve Yunan medyasında 'Ya KKTC'yi tanırlarsa' sancısı baş gösterirken Rum yönetimi ve Yunanistan ise bu konuyu da 'büyük ağabey'lerine şikayet etmekten geri durmuyor. Son olarak Pakistan Büyükelçiliği'nde ülke ismini olduğu şekliyle zikretmesi Rumları rahatsız etti.

BAŞKAN ERDOĞAN ZİYARETİ ÖNCESİ DİKKAT ÇEKİCİ

Kıbrıslı kaynaklar da Başkan Recep Tayyip Erdoğan'ın 20 Temmuz'da gerçekleştireceği KKTC ziyareti öncesi Pakistan'dan böyle bir adım gelmesinin dikkat çekici olduğunu ifade ediyor.

Kaynaklara göre, tanıma olsun ya da olmasın KKTC'nin Türkiye'nin dost ve müttefikleri başta olmak üzere birçok ülkeyle temasları önümüzdeki dönemde hız kazanacak. Ekonomik ve ticari işbirlikleri kurulacak mekanizmalarla artış gösterecek.

Etiketler : Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti KKTC PAKİSTAN Rum ve Yunan medyası
6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanan aydınlatma metnimizi okumak için buraya, mevzuata uygun çerez politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya, gizlilik politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya tıklayabilirsiniz.
closeX