0530 708 54 54
0530 708 54 54
23 Mayıs 2020 Cumartesi 08:26:00 - Güncelleme:23 Mayıs 2020 Cumartesi 08:34:00

İlahi bir mesaj! Koronavirüs inançlı insan sayısını artırdı

Şikago Üniversitesi ve Associated Press-NORC Halkla İlişkiler Araştırmaları Merkezinin yaptığı ankette; ABD sakinlerinin üçte ikisi salgını “hayat tarzlarımızı değiştirmemizi isteyen ilahi bir mesaj olarak görüyoruz” şeklinde yorumladı.

Virüs salgınını ilahi bir uyarı olarak gören Amerikalılar “Yaşantımızı değiştirmezsek bu sefaletin devam edeceğinden korkuyoruz” dedi.

İLK ARAŞTIRMADAN DETAYLAR:

- Ankete Allah'a inandıklarını söyleyen 85 binden fazla Amerikalı katıldı.

-Amerikalıların %26'sı inanç veya mane-viyat duygularının güçlendiğini, sadece%1'i zayıfladığını belirtti.

- Yale Üniversitesinden Kathryn Lofton, "Amerikalılar değişmedikleri takdirde bu sefaletin devam etmesinden korkuyor” dedi.

İsrail kaynaklı ikinci bir anket ise Filistinlilerin ve İsraillilerin Allah'a daha fazla inanmaya başladığını ortaya çıkardı.

İKİNCİ ARAŞTIRMADAN DETAYLAR:

- Filistinlilerin %49'u, Yahudilerin %34'ü Amerikalıların %39'u, İtalyanların %22'si ve İngilizlerin%18'i artık Allah'a daha fazla inanıyor.

-Birçok İsrailli, Filistinli ve Amerikalı, “Herkes Allah’ı tanımalı” dedi.

- Katılımcıların sadece üçte biri virüs teşhisi konmuş veya ölmüş birini tanıdıklarını söyledi. İtalya'da bu oran yüzde % 40 civarı.

- Vatandaşların %55 ila %67'si liderlerinin salgın sürecini iyi yönettiğini söyledi. Bu oran Amerika'da %45 oldu.

Etiketler : koronavirüs korona abd israil filistin din Allah inancı
6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanan aydınlatma metnimizi okumak için buraya, mevzuata uygun çerez politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya, gizlilik politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya tıklayabilirsiniz.
closeX