0530 708 54 54
0530 708 54 54

YAZARLAR

Forvet sizsiniz

2 sene önce Gomis, bu sene de Adebayor. İki isim şu an ligi forvet anlamında domine eden, takımlarının gol yükünü çeken oyuncular. İkilinin ortak noktası, Beşiktaş’ın kapısına kadar gelip, transferin tamamlanmaması. Hani bir söz vardır ya, yakarsa bu Dünya’yı garibanlar yakar diye. Beşiktaş’ı da bu sene forvetleri yaktı. Sorun şu ki, Beşiktaş’ı yakan forvetlerin hiç birisi yıllık ücret bakımından gariban değildi!  

Haftalardır konuşuyor, yazıyor, anlatıyoruz. İç sahada Galatasaray’ın bugüne kadar baskın görünmesinin ana sebebi, hücumda alana, defansta topa baskı yaparak oynaması. Bu planı sadece pas oyununu iyi yapan takımlar bozabilirdi. Beşiktaş gole kadar bunu yaptı. 23 dakika boyunca oyuna, topa, sahaya hakim oynayan Beşiktaş, Galatasaray’ın tek hamlesi olan Rodrigues üzerinden 2 stoperinin muazzam hatasıyla yedi golü. Gole kadar ve ilk gol ile 2. Gol arasında olan Galatasaray oyununa bakacak olursak, Muslera dâhil tüm sarı kırmızılı oyuncuların top ayaklarındayken aklına gelen tek isim Gary Rodrigues oldu. Orta alanda hiçbir etkinliği olmayan Galatasaray’ın tek hücum planı da zaten buydu. İşin özü, Yunanistan’dan bedavaya alınan Gary, bu sene Galatasaray’ı tek başına taşıdı. 
Uzun lafın kısası 3 sezondur planlamasını çok iyi yapan, aldığı her oyuncudan üst düzey verim alan Beşiktaş, bu sezon forvetsizlik yüzünden şampiyonluğu kaybetti. Beşiktaş yönetiminin an itibari ile yapılacağı en mantıklı hamle, 3’e 5’e bakmadan elindeki forvet oyuncularından kurtulup, önümüzdeki sene ve hatta senelerin hücum planlamasını yapmasıdır.

Şafak Malatya Diğer Yazıları

Devam filmi

28 Aralık 2019

Eyyam VAR adalet YOK

27 Aralık 2019

Sinameki

23 Aralık 2019

Eksik

16 Aralık 2019

Fatura

09 Aralık 2019

Kartallar gibi...

03 Aralık 2019

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanan aydınlatma metnimizi okumak için buraya, mevzuata uygun çerez politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya, gizlilik politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya tıklayabilirsiniz.
closeX