0530 708 54 54
0530 708 54 54

YAZARLAR

Rıfat Hisarcıklıoğlu-Mansur Yavaş ilişkisi

Açıkça teşhis edelim ki bu ülkede AK Parti iktidarından da çok eski olan bir Rıfat Hisarcıklıoğlu hadisesi vardır.

*

Şu tespiti de yapalım ki TOBB’u önümüzdeki 20 sene daha da Hisarcıklıoğlu yönetecek gibi gözüküyor. Değişmez iktidar modeli kurulmuş TOBB’da.

*

Yani Rıfat Bey “AK Parti de gider, Tayyip Erdoğan da yok olur gider ama ben gitmem. Benim yerim ölene kadar sabit” diye düşünüyor ve tüm politikasını da buna göre oluşturuyor.

*

2000’li yıllardan beri Rıfat Hisarcıklıoğlu ile ilgili hep aynı tespite sahibim. Bunları da konu olduğunda hep yazdım ve söyledim.

*

Hisarcıklıoğlu bir oğlunu bir partiye öbür oğlunu diğer partiye bir başka oğlunu da üçüncü partiye yazdıran bir esnaf zihniyetine sahiptir. Benim objektif teşhisim bu.

*

Dolayısıyla siyasal iktidara gelebilecek tüm partilere aynı anda yatırım yapan, hepsiyle kanka, hepsine yandaş olan ama hiçbir konuda tavır alıp siyasal risk almayan, amiyane tabirle “Gelene ağam, gidene paşam” diyen eyyam siyasetidir bu.

*

Rıfat Hisarcıklıoğlu tüm TOBB Başkanlığı boyunca bana göre bu siyaseti uyguladı.

*

Fakat kabul etmeliyim ki Rıfat Bey “bir öyle, bir böyle, bir şöyle” politikasını mükemmel uyguladı ve hep ayakta kaldı.

*

Fakat bugüne kadarki Türkiye’de geçerli ve işlevsel olabilecek bu sürekli eyyam siyasetinin 2020’ler Türkiye’sinde başarı şansı yoktur. Türkiye artık Eski Türkiye değildir.

*

Her partiye aynı anda yandaşlık siyasetini mevcut siyasi partilerin tabanlarının da kabul etmesi mümkün değildir artık 2020’ler Türkiye’sinde.

*

Bakın klasik Rıfat Hisarcıklıoğlu siyasetine bir örnek... Önce Fuat Uğur sonra Cem Küçük yazdı. Ben de onlardan öğrendim. Geçen pazar günü Rıfat Bey, ATO Başkanı Gürsel Baran, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş ve Ankara Kent Konseyi Başkanı Halil İbrahim Yılmaz, Gölbaşı’nda Gürsel Baran’ın evinde gizli bir akşam yemeği yiyorlar. Gazetecilerin yazdığı bu bilgiyi de taraflar inkar etmiyor ve yalanlamıyorlar.

*

TOBB Başkanı elbette yanına maiyetini de alıp bu ülkede herkesle ve Ankara Belediye Reisi Mansur Yavaş ile de yemek yiyebilir. Bu doğaldır ama bunu şeffaf şekilde yapar. Gizli şekilde değil.

*

Hatta bu yemeği hem TOBB’un hem kendi sosyal medya hesaplarından fotoğraflarıyla paylaşır.

*

Gürsel Baran’ın akşam yemeği organizasyonundan hiç çekinmez hatta yemekte konuşulanların temel başlığına dair de küçük özet geçer. Kimse de o zaman Mansur Yavaş ile böyle bir akşam yemeğini yadırgamaz.

*

Fakat gözü 2023 Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde ve Başkan Erdoğan’ı devirmekte olan, şu an tüm politikasını buna göre kurmuş Mansur Yavaş ile eğer kimselere haber vermeden yemek yerseniz bu durumun normal karşılanması mümkün değildir Rıfat Bey.

*

Mansur Yavaş kendince fincancı katırlarını ürkütmeden, sanki HDP ile hiç ilişkisi yokmuş gibi ve uluslarası camiadaki bazı “zinde güçler”e de sürekli olumlu mesajlar vererek kendince bir Recep Tayyip Erdoğan’ı indirme planı kuruyor.

*

Mansur Bey bu sinsi planın farkedilmediğini sanıyor ama DEVLET içinde herşeyin farkında olanlar var. Ne yapıldıysa herşey biliniyor.

*

Rıfat Hisarcıklıoğlu da Yavaş’ın sinsi planlarını fark etmeyecek bir adam asla değil. Hisarcıklıoğlu çok zeki ve kurnaz bir adamdır. Herşeyin farkındadır.

*

Şimdi tüm bunların farkında olup üstüne de Gürsel Baran’ın evinde Mansur Yavaş ile bu gizli yemek tertip edilirse elbette çok ciddi soru işaretleri doğar.

*

Bu soru işaretleri hem Rıfat Hisarcıklıoğlu bağlamında hem de Gürsel Baran bağlamında ortaya çıkar.

*

Hisarcıklıoğlu-Baran ikilisi aynı üç oğlunu üç partiye yazdıran kasaba esnafı misali “Ne olur, ne olmaz biz her devrin adamı olalım. Her şekilde iktidarda kalalım. Mansur Yavaş’a da siyasal destek verelim” düşüncesiyle mi bu gizli yemeği tertip ediyorlar?

*

Tüm bu suallerin Türkiye’nin en üst düzey noktalarında sorulması ve bu tuhaf durumun sorgulanması gayet doğaldır.

*

Rıfat Hisarcıklıoğlu 2020’ler Türkiye’sinde açık ve şeffaf olmak mecburiyetinde olduğunu, öyle olmasa da hiçbir şeyin gizli kalmayacağını ve herşeyin bilindiğini idrak etmelidir.

*

Rıfat Hisarcıklıoğlu-Mansur Yavaş ilişkileri şu an teşrih masasındadır.

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanan aydınlatma metnimizi okumak için buraya, mevzuata uygun çerez politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya, gizlilik politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya tıklayabilirsiniz.
closeX