0530 708 54 54
0530 708 54 54

YAZARLAR

Değişim, Ehliyet ve Liyakati Yok Etmemeli! 

Çalışkan ve idealist liderler, her millet için büyük bir şanstır. Köklü değişimleri de ancak bu liderler yapabilir. Bu vasıfları taşımayan liderlerin değişim atraksiyonları, cilalamadan öteye geçmez, bu da bir fayda sağlamaz, sadece propaganda malzemesi yapılarak, siyasetçiye günü kurtarmada yardımcı olur. 

Tayyip Erdoğan, tarihte bu vasıfları taşıyan ender liderlerin başında gelir. Bu ifadem yalakaların ağzındaki, kalemindeki samimiyetsiz lâf-ı güzaflardan biri değildir. 

Bu, bir bilim adamının onurlu ve vicdanî bir tespitidir; tarihe not düşülmesi gayesiyle sarf edilmiştir. Tarih şunu ispat etmiştir ki, bu özellikleri taşıyan liderlerin en büyük handikabı, etraflarında çok sayıda kifayetsiz muhterislerin bulunmasıdır. Bu asalak takımı, bu çalışkan ve idealist liderlere ayak uydurabilmek için, her türlü tehlike virüslerini yanlarında taşımakta ve bu virüsleri liderin icraatına bulaştırmaktadırlar. 

Bu nokta iyi anlaşılsın diye, Sayın Erdoğan’ın etrafında bulunan yakın çalışma arkadaşlarını da tenzih ederek, geneli kastetmek düşüncesiyle bir örnek vereceğim. 

Mesela, Doçentlik Sınavı ile ilgili yeni bir düzenleme yapıldı. Dil puanı 55’e indirildi, mülakat da kaldırıldı. 

Ne var bunda demeyin… Dil puanının 55’e çekilmesinin sakıncalarını da burada mevzu bahis etmeyeceğim. 

Sadece bir noktasını masaya yatıralım, buradan hareketle diğer noktaları ilgililer masaya yatırmak isterlerse, kendilerine ışık tutsun! 

Yeni düzenleme şöyle: Mülakat yok, adayın bilimsel çalışmalarını oluşturan dosya jüri üyelerinin önüne konulacak, jüri üyeleri bu dosyaya bakarak, Doçent olup-olamayacağına karar verecek!... 

Evet, işlem bu kadar!... 

Şimdi sorum şu: O dosyadaki makaleleri kim yazdı

Laga-luga ederek kimse cevap vermeye kalkmasın!.. 

İşte buradan ilan ediyorum: 

Yurtiçi dergilerde yayınlanacak makaleler: 5.000 TL

Yurtdışı dergilerde yayınlanacak makaleler: 10.000 TL

Tez, kitap vb. çalışmalar: 40-50.000 TL

Evet, şimdiden ilan ediyorum, haftaya da ofisimi açıyor, araç-gereç ve personelimi hazır ediyorum. 

Duyurulur! 

Bakın, bu düzenlemede Sayın Erdoğan’ın bir kabahati yok. İç ve dış devasa problemlerle 24 saat uğraşıyor. Uyumaya, dinlenmeye vakti yok!... 

Emrinde koca bir YÖK, 200’ü aşkın rektör var!... 

Bunların bir tanesinin bile sesi çıkmadı bu düzenlemeye!... 

İki-üç seneye kalmaz, birilerinin bağırtıları arş ü âlâya yükselirken, kurum da şikayet dilekçeleriyle uğraşır durur!... 

Üçüncü senenin sonunda da, yeni bir sisteme geçilir!.. 

Tahribat ise kimsenin umurunda olmaz!.. 

Evet, değişim şart!... 

Ama değişim, liyakat ve ehliyeti yok etmemeli!... 

Koltuk sevdalısı insanlar, sadece koltuğu muhafaza için kafa yorarlar!... Ülkenin kalkınması, kurumun iyi işlemesi onların gündeminde yoktur!... 

Allah, yardımcısı olsun Erdoğan’ın! 

Prof. Dr. Mehmet Çelik Diğer Yazıları

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanan aydınlatma metnimizi okumak için buraya, mevzuata uygun çerez politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya, gizlilik politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya tıklayabilirsiniz.
closeX