0530 708 54 54
0530 708 54 54

YAZARLAR

Heyecan tavan yaptı

Lig bitimi daraldıkça zirvede kritikliğin yanında, enteresan durumlarda ortaya çıkabiliyor; maç maç baktığımızda… Dün sabah puan cetveline göz gezdirdiğimde 63 puanlı Galatasaray’ın ensesine 63 puanla Fenerbahçe yapışmış; Beşiktaş ve ardından M.Başakşehir 62’şer puanla dört nala arkalarından koşturuyordu. Öğleden sonra saat 16:00’yı gösterirken heyecan katsayımız artmış, pür dikkat Osmanlıspor- M.Başaksehir’a maçına odaklanmıştık; ev sahibi öne geçmez mi? Ancak 2 yarı sıcağın tesirini üstünden atan M. Başaksehir, farka gidip Osmanlıspor’un ligin dibine; kendini de 65 puanla ligin zirvesine kondurarak heyecanı giderek yükseltti… Az sonra Türk Telekom’da izleyeceğimiz tarihi derbinin, heyecanı tavan yapacağı kesin. Galatasaray ligde evinde 15 maçta hiç yenilmedi. Bunun yanında her dakika coşkuyu giderek arttıran muhteşem taraftarı artı bir avantaj. Fatih Terim, en olgun takımıyla sahaya çıkarken, Şenol Güneş’ın Beşiktaş’ı Atiba ve Caner’den yoksundu.
Öncelikle ilk yarı için vurgulamalıyım; saha içinde futbolcuların hırsı, isteği, azmi, birbirlerine karşı yaklaşımı ve centilmenliği, hakem triosunun kusursuza yakın yönetimi, tribünde taraftarların coşkusu ve bilinçli tezahüratı dört dörtlüktü. Hele ki tansiyonu ve heyecanı tavan yapan bir oyunda, böyle bir ilk yarı ile gurur duydum. Galatasaray önde baskıyı ilk 13 dakika etkili yaparken, ilk net gol fırsatını Negreda ile Beşiktaş yakaladı. 3 dakika geçmemişti ki Galatasaray çok organize bir gol atarken, Nagatomo ve şık ayak içi vuruş yapan Fernando’ya alkış tutulur. Ancak Beşiktaş bu golün sonrası oyuna daha konsantre olup, golü fazla düşünürken 39’da Talisca’yla önemli bir fırsat harcadı… İkinci yarıya da atak başlayan taraf Beşiktaş’tı. 50 ve 53’de Guaresma’nın şık şutu, Babel’ın golü kaçırışı, futbolu daha da güzelleştirdi.

Galatasaray’da boş durmuyordu 60’da Feghouli bu kez golü harcadı. Oyuna kalitenin yanında yüksek tempoda eklendi. Top bir o kale de bir bu kalede gezip dururken, Gomis şahsi gayretiyle bir penaltı (Tosic’ı attırdı) kazandırdı ama topu direğe nişanladı. Artık tribünlerde heyecan tavana vurmuş, ‘acabalar’ tilki gibi dolaşıp duruyordu. 70’de çok fırsat harcayan Rodrigues, tabelaya 2’yi yazdırınca, liderlik geri gelince heyecan biraz olsun dindi ama daha 3 hafta bu heyecanın dineceği yok gibi… 

Osman Korkmazel Diğer Yazıları

Özür maçı

29 Aralık 2019

Uruguaylı’nın gecesi

08 Aralık 2019

Trabzonspor hak ederken

02 Aralık 2019

Olmadı olmadı

27 Kasım 2019

Çıkamadılar işin içinden

23 Kasım 2019

Biz de geldik 2020

15 Kasım 2019

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanan aydınlatma metnimizi okumak için buraya, mevzuata uygun çerez politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya, gizlilik politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya tıklayabilirsiniz.
closeX