0530 708 54 54
0530 708 54 54

YAZARLAR

Tekrar ocaklar sönmesin 

Hatırlar mısınız, fazla değil bundan bir kaç yıl öncesine kadar kredi kartı borcundan dolayı gün geçmezdi ki gazete, televizyon haberlerinde, intihar edenlerin, soygun ve gasp yapanların haberlerini okuyup izlemeyelim. Hükümet bankaların yüksek faiz uygulamasına ve kredi kartı vermesine,her şeyi kartla taksitlendirmeye sınırlandırma getirmişti. Bu seferde esnaf  ağlayıp, sızlamaya başladı ve 'ne geçinebiliyoruz ne de doğru dürüst kiramızı ödeyebiliyoruz' diyerek, bir an önce bu taksitlendirme işlemlerinin esnek hale gelmesi gerektiğini dile getirip, hükümete baskı yaptı. 

Dolayısıyla hükümet de kredi kartlarının taksit esnekliği için çalışmalar başlattı. Öyle gözüküyor ki bayramdan sonra tekrar kredi kartlarına serbestlik gelecek. Eskiden olduğu gibi birçok vatandaş bolca alışveriş yapacak. O mağaza senin, bu mağaza benim diyecekler. 

Eyvah şimdi ne yapacağız! 

Ya hesap günü ne olacak? İşte o zaman karı-koca cüzdanlarına, ceplerine baktıklarında, eyvah şimdi ne yapacağız diyerek, filancadan borç mu istesek veya sen annene, babana bir sorsan bize biraz yardım etseler, yok ben söyleyemem sen kendi anne babana bir sor, onlarda vardır dediklerinde, işte al sana aile geçimsizliği veya aile faciası. 
Sevgili okuyucularım,Türkiye'nin mali geliri sanıldığı gibi sanayiden, teknolojiden, tarımdan ihracattan filan değil. Türkiye'nin geliri, yapılan alışverişlerden ve vergiden sağlanmaktadır. Elbette gelirin düşmemesi ve esnafın kepenk kapatmaması için hükümet tedbir alacak. Yanlız herşeyi takside bağlayan, sonra da ödeme sıkıntısı çekecek olan insanlar ne olacak? Ne olacağı elbette belli. Hacizler, hapisler başlayacak. 

Ayağınızı yorganınıza göre uzatın 

Peki bankalar hacizlerle elde edeceği gelirle zararını kurtaracak mı? O da mümkün değil. Iste o zaman başta bankalar olmak üzere, Türk ekonomisinde sıkıntılar başlar. Derim ki sonrasını düşünerek ayağınızı yorganınıza göre uzatın. Her heves ettiğinizi almaya kalkmayın. Her alışverişinizi kredi kartıyla yapmayın. Aylık elinize geçen paranıza göre harcama yapın. Eskiden olduğu gibi tekrar gazete ve televizyonlarda kredi kartı borcundan dolayı, intihar eden, gasp ve soygun yapan insanların haberlerini görmek istemeyiz. Hükümet, inşallah yeniden kredi kartı taksitlendirme konusunu  iyi düşünmüştür. Ne diyeyim, ALLAH, HİÇ BIR KULUNU BIR BAŞKASINA MUHTAÇ ETMESİN. ALLAH, HANGİ KULLARI BORÇ VE SIKINTI İÇİNDE İSE O KULLARINI SELAMETE ÇIKARSIN. 

Memiş Hoca Memişce Diğer Yazıları

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanan aydınlatma metnimizi okumak için buraya, mevzuata uygun çerez politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya, gizlilik politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya tıklayabilirsiniz.
closeX