0530 708 54 54
0530 708 54 54

YAZARLAR

Önce kendimize, bir bakalım! 

Çoğu insan sevmedikleri kişilere karşı neden acımasız, merhametsiz olurlar? Neden sevmedikleri, kızdıkları insanlara iftira atarlar, dedikodu yaparlar veya hayatlarını karartıp istikballeriyle oynarlar? Ne yazık ki bu tür ahlaksızlık en çok İslam ülkeleri ve bizim ülkemizde olmakta. Halbu ki İslam dini yani biz müslümanların dini, dedikoduyu, iftirayı, kıskançlığı, zulmü, fitneliği yasaklar. Evet, dinimiz bu tür ahlâksızlıkları yasaklıyor ama şeytan insanların peşini bırakmıyor. Hele hele kendilerini kültürlü, makam mevki sahibi olarak görenler var ya işte en çok onlar bu ahlaksızlığın içinde oluyorlar. Bakın ismini bile anmak istemediğim CHP'li bir milletvekilinin Almanya'da yaşayan akıl hastası olan birinin laflarını ciddiye alarak meclise taşıması hiç hoş olmadı. Bu milletvekilinin iddiasına göre Almanya'da yaşayan ruh hastası Cumali Mol denen kişi güya Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın kızına evlilik teklifinde bulunmuş. Hadi diyelim ki bu salak böyle bir iddiada bulunmuş veya platonik olarak kızcağıza bir şeyler de hissetmiş olabilir. Bu gayet normal. Çünkü sokakta o kadar çok kafayı yemiş  insan var ki, bunlar ünlülere, tanımadığı, bilmediği kişilere platonik duygular beslerler. Bu bir hastalıktır. 
“Ölü eti yediniz mi?” 
Peki bu milletvekilinin sorunu ne ki, bu aptalca konuyu meclise taşıyıp Cumhurbaşkanımıza muhalif olan internet sitelerinde bu kıza hakaretler edilmesine vesile oluyor. Soruyorum bu ahlak mı? İnsanlık mı? Sevgili okuyucularım ne olur ALLAH aşkına kendimize çeki düzen verelim. İnsanların hayatını didik, didik edeceğimize biraz olsun kendi hayatımızı gözden geçirelim. Gerçekten ahlaklı mıyız, namuslu muyuz? Helali, haramı biliyor muyuz, gıybet yani dedikodu yapıp yapmadığımızı gözden geçirebiliyor muyuz? Soruyorum bu ahlaka sahip olanlar kendilerini çok mu şerefli, ahlaklı sanıyorlar. Kuranı Kerim "Siz hiç ölü eti yediniz mi?" diye soruyor. Kuranı Kerim "Dedikodu yapan kişi ölü kardeşinin etini yemiş gibidir" dediği gibi "Birbirinizin ayıbını örtmekte de gece gibi olun" der. CHP'liler sokakta işlerine gelince insanların özeline saygılıyız der, ama işlerine gelince böyle aptalca işler yaparlar. Bu milletvekili,  siyaseti ve muhalefet olmayı şov ve insanlara iftira atmak olarak görüyorsa hemen vekillikten istifa etmelidir.  ALLAH mutlaka her iftiranın, dedikodunun, yapılan zalimliğin hesabını hem bu dünyada hem de ahirette soracaktır. Tabi bunlar âhirete inanıyorlarsa. Ne diyeyim CANABI ALLAH CÜMLEMİZİ İFTİRADAN, FİTNE VE FESATLIKTAN KORUSUN. ALLAH CÜMLEMİZE VİCDAN VE GÜZEL AHLAK VERSİN. ALLAH BİZLERİ İNSANLARIN DEDIKODUSUNU YAPMAYI VE İFTİRA ATMAYI NASİP ETMESİN. ALLAH BIZLERE GÜZEL AHLAK VE İMAN NASİP ETSIN.

Memiş Hoca Memişce Diğer Yazıları

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanan aydınlatma metnimizi okumak için buraya, mevzuata uygun çerez politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya, gizlilik politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya tıklayabilirsiniz.
closeX