0530 708 54 54
0530 708 54 54

YAZARLAR

ABD, Türkiye’ye yaptırım uygular mı? 

ABD Başkan Yardımcısı Pence, tahliyesinin ardından rahip Brunson'la görüştüğünü açıkladı. Pence, Brunson'u ABD'ye götürmek için çalışmaya devam edeceklerini belirtti.  

Pence, Brunson'un serbest kalmaması halinde Türkiye'ye yaptırım uygulayacaklarını söyledi. Pence'in mesajından sonra ABD Başkanı Donald Trump’da Twitter hesabından “Rahip Brunson serbest bırakılmazsa ABD yaptırım uygulayacak” mesajını paylaştı. 

Öncelikle bilinmesi gerek en önemli husus bugüne kadar hiçbir NATO müttefikine “yaptırım“ uygulanmadı. O zaman Pence ve Trump’ın açıklamalarından şu sonuca varıyoruz; 

“ Trump yönetiminin hedefi Erdoğan ve Erdoğan Hükümeti “ 

Trump ve yönetimi bir yandan küstah tehditlerine devam ederken diğer yandan da Türkiye’nin önünü uluslararası pazarda tıkamak için adımlar attı. ABD Senatosu Dış İlişkiler Komitesi, Türkiye'de terör örgütleri FETÖ ve PKK'dan yargılanan ABD'lilerin tutukluluk hallerini gerekçe göstererek hazırladığı ve Türkiye'nin uluslararası kuruluşlardan kredi almasını kısıtlayan tasarıyı kabul etti. Devamı gelir mi ? Bence evet gelecek ! 

Rusya’ya karşı nasıl adımlar atılmışsa Türkiye’ye karşı da aynı adımları atmasını bekliyorum. 

Çünkü mesele rahip meselesi değil, mesele S400 füzeleri meselesi, Türkiye’nin komşularıyla ilişkilerini normalleştirmesi meselesi, Çin, Rusya, İran ve Güney Afrika’da yakaladığı başarı. 

Trump yönetimi F35 teslimatına engel olabilir. 

Silah satışlarını engellemeye devam edebilir. 

Ticaret savaşlarında uyguladığı politikayı Türkiye’ye karşı uygulayabilir. Her sabah kalktığında ilk işi Twitter’dan Erdoğan’a tehdit mesajları yollayabilir. Mali sıkıntı içinde olduğumuzu bile bile yaptırımlara hız verebilir. Yani herkes gibi elinden geleni ardına koymayabilir. Erdoğan’ın yolladığı diğer lidercikler gibi. (Erdoğan kadar ülkelerinde liderlik yapamayan) diğerleri gibi.  Bugüne kadar bedel ödedik mi, evet.  Kötü komşu bizi ev sahibi yaptı mı, evet. Her düşüş bizi daha güçlü yaptı mı, evet. 

Şimdi durmadan saldıracaklar, durmayacaklar. Ancak Türk’ü ve Türkiye’yi tanımayanlar şunu herzaman unutuyor: “Naftalinli sandıklarında bayraklarını bu topraklarda dalgalandırmak için bekletenler, daha çok bekler. Binlerce sivil,asker,polisimizi şehit eden teröristlere mühimmat desteği vermek, teröristleri ülkelerinde beslemek, onların hücrelerde oluşundan rahatsız olmak Türkiye’ye karşı uygulanan en büyük yaptırım ve ambargo’dur. 

Türkiye’ye yaptırımı merak etmeyin,Kurtuluş Savaşı’ndan beri uygulanıyor... 

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanan aydınlatma metnimizi okumak için buraya, mevzuata uygun çerez politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya, gizlilik politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya tıklayabilirsiniz.
closeX