0530 708 54 54
0530 708 54 54

YAZARLAR

İlk Ses “Erzurum”

Son aylarda, yine çok kaliteli bir işin heyecanı içerisindeyiz ekibimle. Cumhuriyet'imizin 100. yılında, 100. yıla gerekli olan ve layık olacak bir film çekiyoruz.

Başlıktan da anlayabileceğiniz gibi, "İlk Ses Erzurum" yani, Cumhuriyet fikrinin ilk kez dile getirildiği.

Milli Mücadele ateşinin bir kıvılcımdan kor alevlere dönüştüğü, milletin top yekun tüm dünyaya Türk'ün gücünün bitmediğini ilan eden Erzurum Kongresi'nin filminin çekimleri, bu günlerde Erzurum'da sürüyor.

Erzurum Büyükşehir Belediyesi ve Yenilmez Sanat Merkezi birlikteliğiyle seyircilere seyir zevki ve tarih bilgisi açısından fevkalede bir iş çıkarma gayretimiz son hızla devam ediyor. Erzurum Kongresi'nin önemini unutursak, artık bir çok şeyin kaybolduğunun ve felaketin ayak seslerinin geldiğinin farkına varmalıyız! Sadece Milli Mücadele özelinde bakmazsak, Erzurum'un ne kadar kadim bir şehir olduğu da göz ardı edilemez.

Doğu Anadolu'nun en büyük kenti olan Erzurum'un, MÖ 4900 yıllarında kurulup, Erzurum'u da içine alan bölge tarih boyunca Urartular, Kimmerler, İskitler, Medler, Persler, Partlar, Romalılar, Sasaniler, Araplar, Selçuklular, Bizanslılar, Sasaniler, Moğollar, İlhanlılar ve Safeviler gibi çok çeşitli kavim ve milletler tarafından idare edilmiştir, 1514 yılında Erzurum ve çevresini fetheden Osmanlı Devleti burada hüküm sürmeye başlamış, Erzurum Milli Mücadele döneminin de en önemli sac ayağı olmuştur.

Sınırlarımız içerisinde olan her şehrin, ayrı ayrı özellikleri var ve elbette daha anlatılması gereken bir sürü yaşanmışlıklar var. Ben de çalışma arkadaşlarımla, misyon olarak bu hikayeleri anlatmaya çok uzun yıllar önce Çanakkale Savaşı'nı konu edinen Kınalı Kuzular dizisi ile başlangıç yaptık.

Yıllar içerisinde, bir çok tarihi konu ile ilgili gerek tiyatro gerekse ekranda işlerimize devam ettik. Tabii, tarihe belge olarak geçecek bir işin ortaya çıkmasında katkıları olan Erzurum Büyükşehir Belediyesi'ne ve Sayın Mehmet Sekmen'e milletimiz adına teşekkürü bir borç bilirim. Erzurum halkına ise, bir başka teşekkür borçluyum, çünkü film işlerinde günlük hayatın akışında, gerçek mekanlarda çekim yapmak çok meşakkatlidir, ama muhterem Erzurum halkının sabırları ve destekleri için bir kez daha teşekkür ediyorum.

23 Temmuz'a kadar, yani Erzurum Kongresi'nin yıldönümü olan tarihe kadar, filmimizin yapım sürecini bitirip, 23 Temmuz'da Erzurum halkıyla ve milletimizle buluşturacağız Allah'ın izniyle.

Hayırlı Pazarlar efendim.

Ahmet Yenilmez Diğer Yazıları

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanan aydınlatma metnimizi okumak için buraya, mevzuata uygun çerez politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya, gizlilik politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya tıklayabilirsiniz.
closeX