0530 708 54 54
0530 708 54 54

YAZARLAR

İHTİYACIMIZ OLAN TEK BİR KELİME

İmdi!

Türk Milleti olarak savaş halindeyiz!

Yok yok Afrin, Libya, Mavi Vatan Akdeniz ‘den bahsetmiyorum, Türk Milleti olarak tankımızla, tüfeğimizle, iha sihalarımızla, cephede işgal altındaki vatan toprağımızı kurtarmak için omuz omuza düşmanla sıcak savaşın tam içerisinde..!

Bendeniz, son 48 saattir ailemde, tiyatroda ,dizi setinde kime bunları söylesem, aklımı oynatmışım, kimselerin bilmediği bilgilere sahipmişim gibi ya da “İzmir, Gaziantep, Kahramanmaraş işgal edildi de haberimiz mi yok” gibi şaşkın ve merak dolu bakışlarla bakıyorlar!

Bu durum da beni fazlasıyla korkutuyor!

Bugün cephedeki Mehmetçiklerimiz zafer kazansalar da sanki kekremsi bir zafer yaşayacakmışız gibime geliyor!

Ne mi demek istiyorum?

Mesela, neferlerimiz işgal altındaki topraklarımızı inşallah kurtardığında yaşanacaklar, tuttuğu futbol takımının galibiyetiyle kendisini sokaklara atarak nümayiş yapanların kutlamaları kadar olacak mı dersiniz, Türkiye Cumhuriyeti Devleti vatandaşlarının nezdinde?

Hiç birimiz zerre tereddüt göstermeden, “Evet kutlanır” diyemiyoruz farkında mıyız?

Çünkü, 83 milyonluk Türkiye Cumhuriyeti Devleti vatandaşının çoğu Karahanbeyli, Karvand, Horadiz, Büyük Mercanlı, Nüzgar’ın vatan toprağı olduğunu bilmiyor, Azerbaycan’ın ayrı bir milletin devleti olduğunu sanıyor!

Mesela, meslektaşları içerisinde iyi bir okur, entelektüel kimliği ile ayrıcalıklı biri olduğuna inandığım Sayın Okan Bayülgen, bir programda yine entelektüel kimliği ve milli şuuru açısından gönlümde çok özel bir yeri olan Azerin kardeşime “Azerice ..” diye söze başlamıştı da Azerin kardeşimiz de, “Okan Bey yanlış dediniz, Türkçe …” diyerek ikaz etmişti!

Sözün kısası, Türkiye Cumhuriyeti Devleti vatandaşlarının kahir ekseriyeti, hele hele genç neslinin çoğu Azerbaycan Cumhuriyeti’nin Azerbaycan Türk Cumhuriyeti olduğunu bilmiyor!

Asıl tehlike de bu değil mi?

Asıl savaşılması gerekenin ne olduğunu, -aradan asırlar geçse de Ermeni durmayacak- böyle giderse nesiller değişip de Ermeni yine geldiğinde, neler olacağını hiç düşünüyor muyuz?

Baksanıza, ana kanal medyada, bu ülkede büyükelçilik yapmış biri, “Ama Türkiye’de Azerbaycan’a silah veriyor…” diyerek söze başlamadı mı?

Azerbaycan Türk Cumhuriyeti!

Kazakistan Türk Cumhuriyeti!

Özbekistan Türk Cumhuriyeti!

Kırgızistan Türk Cumhuriyeti!

Türkmenistan Türk Cumhuriyeti!

Ve!

Türkiye Cumhuriyeti Devleti!

Buradan diyorum ki, ilk iş olarak Azerbaycan’dan başlayarak, tıpkı KKTC (Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti) gibi ülke adlarına Türk adını koyarak, yeni çağa böyle adım atılmalı!

Bu yeni çağda bekamız, işte bu, “Türk” kelimesinde saklıdır! 

Ahmet Yenilmez Diğer Yazıları

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanan aydınlatma metnimizi okumak için buraya, mevzuata uygun çerez politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya, gizlilik politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya tıklayabilirsiniz.
closeX